Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - Skript - Open Chest

Gość vertek123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, próbuję tworzyć skrypt który umożliwi mi system upgrade'owanie wysp. Chcę to zrobić na zasadzie jeśli gracz ma tyle kasy (sprawdzanie) bierze mu pieniądze i pisze komendę która pozwoli graczowi budować ileś klocków dalej (tak, serwer skyblock).

Mój skrypt (taki testowy) wygląda tak:

Spoiler

options:
    obramówka: black stained glass pane

variables:
    {test.%player%} = 0

command /ulepszenia:
    trigger:
        open chest with 3 rows named "Ulepszenia" to player
        format slot 13 of player with 1 of stone named "Ulepszenie wyspy2" to run [open chest with 3 rows named "Ulepszenia2" to player]->[set {test.%player%} to 1]
        if {test.%player%} is 1: 
            format slot 13 of player with 1 of stone named "Ulepszenie wyspy2"

A moim problemem jest to że nie wiem jak przejść z jednego "open chest with ..." do drugiego w taki sposób żeby gdy wejdzie się w komendę /ulepszenia i kliknie przedmiot który zabiera cię na "inny 'open chest ... ' " to nie jestem wstanie zrobić jakieś przedmioty w tej drugiej skrzyni (przedmioty które po kliknięciu będą "sprzedawały" ulepszenie)

Jak by ktoś się pytał dlaczego mam "drugą stronę" to chce zrobić na pierwszej przejście na ulepszenia wyspy, ulepszanie wielkości drużyny i tym podobne.

(Mam wrażenie że nie działa mi {test.%player%} tak jak ma działać bo gdy gracz wejdzie w /ulepszenia, aktywuje po przez kliknięcie na item część z " [set {test.%player%} to 1] " to gdy wyjdzie to wartość zmiennej {test.%player%} to "1" ponieważ to się zapisuję a nie resetuję na "0" przez co od razu po wejściu na pierwszą stronę tworzą się bloki z fragmentu kodu: if {test.%player%} is 1:      )

Za pomoc z góry dziękuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...