Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zakupić GTX 1060 do obecnej specyfikacji?

Grzesiek446

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam możliwość kupna GTX 1060 6GB Zotac Bulk, czyli golas bez pudełka itd. Karta jest imo powystawowa a znajomy dostał ja w rozliczeniu. Do wyrwania mam ja za około 450zl. Zastanawiam się nad zmianą bo ofka jest w miarę atrakcyjna, tak mi się przynajmniej wydaje no i dni mojej 9600 już są pewnie policzone (już raz piekarnik ją ratował). Oglądałem na YT i wynika z tego że moje CPU całkiem nieźle sobie radzi z ta grafika w nowszych gierkach ale nie o to chodzi, komputer wykorzystuje teraz głównie do przeglądania internetu lecz raz na ruski rok chciałbym odpalić jakąśtam grę, nie zależy mi na Hiper Ultra ustawieniach, byle płynnie. Ostudzcie mój zapał i powiedzcie czy warto? I ewentualnie na co zwracać uwagę przy zakupie, może owe 1060 miały jakieś problemy dzieciństwa typu piszczące cewki ? Nie ukrywam że w przyszłości jeżeli przybędzie mi gotówki to rozważam upgrade podstawki. A i jeszcze jedno, Podkręcanie CPU nie jest mi obce, lecz przy obcenej specyfikacji nie ma sensu bo dużo tym nie ugram ?Pozdrawiam

Mój Spec:

Spoiler

CPU: Intel Xeon E5450 3.00GHz

GPU: NVIDIA GeForce 9600GT (*)

MOBO: Gigabyte GA-EP35-DS3

RAM: 2x2GB GoodRam + 2x2GB Kingston

PSU: OCZ ModXStream PRO 600W

Spec 1060

Opublikowano

Cen atrakcyjna, mimo że to suszarka edition (głośna i ciepła). Piszczące cewki głównie zależą od danego producenta i sztuki, jednakże to referencyjny projekt PCB NVIDII, więc nie powinno być z tym problemu. Jeśli karta ma gwarancję to można brać. Musisz wiedzieć, że ta wersja Zotaca nie była kierowana na rynek detaliczny i nie obowiązywała ją rozszerzona gwarancja.

Opublikowano

Karta bez gwarancji, jestem tego świadom że nie obowiązywała ją rozszerzona gwar. Głośna i ciepła, a masz może info ile około celcjusza ofa grafa będzie miała w stresie ?

• Aive zmienił(a) tytuł na Czy warto zakupić GTX 1060 do obecnej specyfikacji?
Opublikowano

Byłbyś mi w stanie powiedzieć czy na mój setup + 1060 udźwignie Forze Horizon 4 ? Nie zależy mi na ultra i graniu w niewiadomo jakiej rozdzielczości ? 

Buda to PHANTEKS P400S więc gotować się nie będzie ? 

Opublikowano

Jak P400 to istny piekarnik, przez te 2 wlociki na froncie przechodzi tyle powietrza co wcale. Miałem okazje składać w tej budzie kompy i jeśli chodzi o airflow to go tam nie ma.

Ruszyć ruszy, jednakże wąskim gardłem będzie procesor, grafika grę by na ultra uciągnęła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...