Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja PC albo kupno nowego

filipek1412

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą pc ale nie wiem czy jest sens mianowicie posiadam 2500zł budżetu.

I nie wiem czy opłaca mi się zmieniać aktualny komputer na coś nowego z tak małym budżetem.  

Mój aktualny pc wygląda tak: Intel i7-4790k, Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB, 16GB ram DDR3 1600mhz, Dysk 256GB SSD oraz 1TB HDD + Win 10.

A więc moje pytanie brzmi tak czy warto składać coś nowego czy poczekać jeszcze z rok na aktualnym sprzęcie.

Komputer potrzebny tylko do gry w CS:GO oraz Fifę, sporadycznie Apex.

Opublikowano

Jedyne co bym zmienił to karta graficzna i ewentualnie zasilacz jeśli to jakaś bomba lub ma za mało mocy. Procesor szczególnie po OC daje nadal radę.

Info nt. zasilacza i obudowy by się przydało.

Opublikowano

Obudowa to jakiś chiński no name którą mam od x lat środek się zmieniał a obudowa nie. Zasilacz 550w nazwy nie pamiętam a nie mam jak sprawdzić bo aktualnie nie mam mnie w domu ale nie jest to zasilacz z czarnej listy.

Opublikowano

Procesor posiadasz całkiem przyzwoity, tutaj ograniczeniem jest karta graficzna. Spokojnie możesz tutaj zamontować nawet RTX.

Palit GeForce RTX 2060 Gaming Pro OC 6GB GDDR6

Ewentualnie przyszłościowo Palit GeForce RTX 2060 SUPER Gaming Pro OC 8GB GDDR6

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

No to obudowę też można zmienić. Fajnie by było jakbyś sprawdził jaki masz ten zasilacz.

Lepiej poczekać aż będą w końcu dostępne w rozsądnej ilości niereferencyjne RX 5700/RX 5700 XT, wtedy zdecydować. Jak czekać nie chcesz to RTX 2060S będzie lepszym wyborem.

Opublikowano

Zasilacz to Tacens Radix VI 650w pomyliłem się z tym 550.  Także kupiony już dawno temu posiadam go około 3-4lata. Kupiłem go przed upgrade pc ponieważ poprzedni się spalił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...