Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książki o ciemnych stronach kościoła (pedofilia, dzieci księży, JPII)

Remover

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Szukam książek o tematyce "ciemnej strony" kościoła. A dokładniej interesują mnie tematy związane z pedofilią, Janem Pawłem II, dziećmi księży, oraz mogą być rzeczy typu opętania, przekręty KK i tym podobne...

Jest to książka na prezent, i zależy mi też na tym, aby była przyjemna w czytaniu :v

Pjontka

Opublikowano

Nie widziałam jeszcze takiej książki. Ja czytałam raz na wattpadzie "Ksiądz Marcin" jest podobne do tej tematyki co mówisz, tyle że jest wątek romatyczny do tego. Nie wiem czy można ją kupić i nw czy była wydana.

image.png

Opublikowano

Interesuje Cię głównie literatura faktu? Czy coś jak Tatuażysta z Auschwitz, gdzie prawdą było może 80% zawartości tam zamieszczonej, tak by po prostu trochę czytało się lepiej? 

Obiektywne spojrzenie

Nieortodokcyjna kreacja

Jeśli same fakty i twarde spojrzenie na przełomie wieków - to polecam tego autora 

http://lubimyczytac.pl/autor/35247/karlheinz-deschner

@ILuijeśli dobrze pamiętam to chodzi Ci coś na zasadzie książki Celibat

Jeśli chcesz coś co wprowadzi głębiej + ukaże stronę ofiar to również może się "spodobać" to 

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/166928/lekajcie-sie-ofiary-pedofilii-w-polskim-kosciele-mowia

sygna.png.7f53327fa1ac545c98f2042007446d

Burgerek pozdrawia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...