Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kamerą w minecraft

gacek1123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze problemy zaczęły się pojawiać jakieś 2 miesiące temu. Polegały na tym, że czasami podczas ruchów myszką kamera się nie zatrzymywała i powoli jechała dalej. Próbowałem to rozwiązać, ale nie mogłem znaleźć żadnego sposobu. Teraz dzieje się coś takiego. Wygląda to jakbym miał lagi, ale jednak (jak widać na filmie ) podczas chodzenia nie poruszając kamerą jest nawet 100fps i więcej. Jeśli ktoś ma pomysł, proszę o pomoc. I nie, nie jest to wina czułości. Myszka wszędzie poza Minecraftem działa bez zarzutów. Specyfikacja mojego komputera:

Procesor - Intel Core i5-8250U

Karta graficzna - GeForce MX150 + zintegrowana

Pamieć RAM - Łącznie 8 GB, do Minecraft przypisane 3 GB

Sam problem widać w 0:41 tego filmu

Video : 

I zapomniałem dodać, że ten problem mam tylko na 1.7

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Problem z kamerą w minecraft
Opublikowano

Kiedyś też miałem taki problem, tylko że na mniejsza skalę. Chodzi tutaj o lwjgl, na wersji 1.7.10 był z tym problem. Kurde, tak dawno to było że nie pamiętam dokładnie co zrobiłem żeby to naprawić. Spróbuj ściągnąć wersję lwjgl 2.9.1 i podmień ją z tą co masz w folderze minecraft>libraries>org>lwjgl.

"Moja pasja to... moje życie to, to tworzywo co wnika w tętnice, tym oddycham i stawiam krzyżyki wróżbitom co wczesne wróżyli mi znicze"

Opublikowano
Dnia 24.08.2019 o 01:13, Evoken napisał:

Kiedyś też miałem taki problem, tylko że na mniejsza skalę. Chodzi tutaj o lwjgl, na wersji 1.7.10 był z tym problem. Kurde, tak dawno to było że nie pamiętam dokładnie co zrobiłem żeby to naprawić. Spróbuj ściągnąć wersję lwjgl 2.9.1 i podmień ją z tą co masz w folderze minecraft>libraries>org>lwjgl.

To niestety nie wiele zmieniło, ale ostatecznie problem rozwiązałem. Ze względu że system mam 64-bitowy, taką też pobrałem Jave. Jednak gdy pobrałem 32 bitową, nagle zaczęło działać bez zarzutu. Zrobiłem to w sumie przez przypadek, bo szukałem starszej wersji Javy, siódmej bądź ósmej. Nie mam pojęcia jakim cudem to zadziałało, ale ważne że mogę już grać ?

W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...