Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 780 euro

szymonekeqq123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Anhin napisał:

Obejrzyj sobie te dwa:

https://allegro.pl/oferta/monitor-led-23-hp-elitedisplay-e231-vga-dvi-8386474370

https://allegro.pl/oferta/monitor-gamingowy-eizo-ev2316w-full-hd-1920x1080-a-8170149089

Ewentualnie szukaj jakichś z złączem HDMI lub DisplayPort, żeby się przejściówkami nie bawić

Jak by trzeba to do tych 300moge ewentualnie dobić.

Z tych dwóch który wtedy najlepiej?

A i tutaj znalazłem coś takiego

https://www.olx.pl/oferta/monitor-hp-27-CID99-IDBcWau.html

otaku_for_life___wallpaper_by_lordsarito-d4x5zaw.png?w=350&h=200&crop=1
Opublikowano

Jeśli chcesz możesz brać, jednakże jak blisko się siedzi przed takim monitorem FHD z większą matrycą niż 24 cale to często ma się wrażenie nieostrego obrazu.

A te co ja podałem to bez różnicy, oba ten sam poziom.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 20.08.2019 o 20:30, Anhin napisał:

Jeśli chcesz możesz brać, jednakże jak blisko się siedzi przed takim monitorem FHD z większą matrycą niż 24 cale to często ma się wrażenie nieostrego obrazu.

A te co ja podałem to bez różnicy, oba ten sam poziom.

mam pytanko, bo dzownili z x-kom i powiedzieli, że opóźni im się dostawa do 13 września płyty głównej i zaproponowali mi zmianę na https://www.x-kom.pl/p/448022-plyta-glowna-socket-am4-gigabyte-b450-aorus-elite.html będzie git?

Opublikowano

Elite ma gorszą sekcję zasilania, jednakże do Ryzen 2600 czy 3600 w przyszłości zupełnie wystarczy.

Jednakże jak składałeś zamówienie gdy B450-A Pro już u nich kosztowała te 460 zł to niech Ci na wersję MAX zmienią

Opublikowano

Aorus Elite spokojnie obsłuży Ryzeny 5.

W przypadku Ryzen 7 3700X sekcja już może się grzać dosyć konkretnie, więc przy tym procesorze zalecałbym jednak B450-A PRO lub dobry nawiew na sekcję zasilania.

Opublikowano
Dnia 4.09.2019 o 21:23, Anhin napisał:

Aorus Elite spokojnie obsłuży Ryzeny 5.

W przypadku Ryzen 7 3700X sekcja już może się grzać dosyć konkretnie, więc przy tym procesorze zalecałbym jednak B450-A PRO lub dobry nawiew na sekcję zasilania.

Mam teraz mały problem, kupiłem kabel DVI, ale gdy podłączam do płyty głównej nie wykrywa monitora, da się jakoś zrobić żeby nie trzeba było kupować przejściówki do HDMI(wyjście na karcie)?

Opublikowano

Procesor nie posiada iGPU, więc podłączanie czegokolwiek do płyty nic nie da. Musisz dokupić przejściówkę, albo kabel HDMI jeśli monitor HDMI ma takowe wejście - specjalnie pisałem, żeby szukać monitorów z HDMI lub DP, aby się przejściówkami nie bawić.

Opublikowano
2 godziny temu, Anhin napisał:

Procesor nie posiada iGPU, więc podłączanie czegokolwiek do płyty nic nie da. Musisz dokupić przejściówkę, albo kabel HDMI jeśli monitor HDMI ma takowe wejście - specjalnie pisałem, żeby szukać monitorów z HDMI lub DP, aby się przejściówkami nie bawić.

No to wziąłem ten co pisałeś ?

Opublikowano

No to wystarczy podpiąć monitor z kartą kablem HDMI. Po podłączeniu do płyty głównej monitora czymkolwiek obrazu nie będzie.

Opublikowano
Przed chwilą, Anhin napisał:

No to wystarczy podpiąć monitor z kartą kablem HDMI. Po podłączeniu do płyty głównej monitora czymkolwiek obrazu nie będzie.

Tyle, że mówię, nie ma HDMI tylko display i DVI. I teraz mam kabel DVI i HDMI i myślę czy jakbym uciął oba kable i je złączył to by działało? Xd

Opublikowano

No to nie rozumiem po co DVI kupowałeś, a nie DP skoro monitor i grafika mają DP. Nic nie tnij i nie łącz, bo działać może to z różnym skutkiem.

Przejściówka, a najlepiej kabel DP będzie najlepszym wyborem.

Opublikowano

ASUS VG245H - solidny monitor do gier z dobrą jak na TN jakością obrazu.

Acer ED242QR - 144Hz zapewnia lepszą płynność, ale VA często smużą przy szybkich ruchach (w fpsach uciążliwe) - dobre do wszystkiego tylko nie do fpsów, na plus G-Sync Compatible.

ASUS VZ249H - typowy monitor do domu/biura - matryca IPS robi swoje przy filmach czy obróbce zdjęć.

Kupon na wybrane produkty czy na wszystkie monitory dostępne w ich ofercie?

Opublikowano
4 minuty temu, Anhin napisał:

ASUS VG245H - solidny monitor do gier z dobrą jak na TN jakością obrazu.

Acer ED242QR - 144Hz zapewnia lepszą płynność, ale VA często smużą przy szybkich ruchach (w fpsach uciążliwe) - dobre do wszystkiego tylko nie do fpsów, na plus G-Sync Compatible.

ASUS VZ249H - typowy monitor do domu/biura - matryca IPS robi swoje przy filmach czy obróbce zdjęć.

Kupon na wybrane produkty czy na wszystkie monitory dostępne w ich ofercie?

Wszystkie do tysiąca 100 zł licząc vat, sprzedawcą musi być newegg

https://www.newegg.com/global/pl-en/p/pl?Submit=StoreIM&N=8000&Depa=3&Category=19&Order=PRICE

Opublikowano

No to wybór mierny - siłą rzeczy obstawiałbym Acera na pierwszy miejscu. Dobry monitor jak grasz we wszystko a w fpsy typowo casualowo, a nie jakieś poważniejsze granie.

Opublikowano
40 minut temu, Anhin napisał:

No to wybór mierny - siłą rzeczy obstawiałbym Acera na pierwszy miejscu. Dobry monitor jak grasz we wszystko a w fpsy typowo casualowo, a nie jakieś poważniejsze granie.

No problem tym, że właśnie w FPS dość często, ale raczej nie będzie to przeszkadzać

A z mediamarkt jaki byś polecił? Też mam kupon, co prawda na mniejszy %, ale mam. Monitor tak do 800zł? Max 900

Opublikowano

Jeśli wymagasz 144Hz i utrzymasz tyle klatek w fpsach to są jeszcze:

• Acer XF240H - dobra jakość obrazu
  • AOC G2460PF - brat bliźniak C24G1 tyle, że ma płaską matryce TN, a nie smużącą VA
  • LG 24GL600F - niezła jakość i MBR

Jeśli nie interesuje Cie zbytnio matryca i ma być wyłącznie do gier fps to jeden z tych trzech co podałem. Jeśli jednak nie masz aspiracji na bycie prosem w fpsach to Acer ED242QR będzie dobrym wyborem do wszystkiego - prawdopodobnie tego smużenia nawet nie ujrzysz, wiele graczy pro-wannabe gra na monitorach z matrycami VA 144Hz i uważają, że to najlepsze monitory jakie mieli, więc coś w tym musi być.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...