Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk ssd m.2 do laptopa

Premiumox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

poszukuje jakiegos dobrego ssd m.2. do laptopa lenovo ideapad 700-15ISK  (80RU)   i znalazłem oto tego https://www.x-kom.pl/p/461050-dysk-ssd-adata-1tb-m2-pcie-xpg-sx8200-pro.html#Specyfikacja, ale poroblem tkwi w tym, ze prawdopodobnie jego predkosc max. bedzie oscylowac miedzy 1800mb/s. Czy jest sens pakowac sie w takie cos? (w przyszlosci pewnie bede skladal komputer nowy), czy po prostu kupic jakis tanszy 1tb + wiecej niz 1000mb/s?. uzywany bedzie do ps, lr, gierek, systemu. obecnie mam umierajacego hdd, ktory max predkosc wynosi 50mb/s

• Aive zmienił(a) tytuł na Dysk ssd m.2 do laptopa
Opublikowano

Różnice między prędkościami w grach czy zwykłym użytkowaniu praktycznie nie odczujesz, w programach już tak. Pytanie czy potrzebny Ci aż tak duży dysk SSD. Dane możesz trzymać na HDD.
ADATA 512GB M.2 PCIe XPG SX8200 Pr

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Własnie ten hdd jest zapełniony już w 90%, chciałbym gry, programy i system przeniesc na ssd. SSD bylby jeszcze do nowego komputera skladanego w przyszlosci.

Opublikowano

Moim zdaniem wystarczyłby nawet mniejszy, do przyszłego komputera włożyć drugi dysk SSD lecz po prostu tańszy na gry.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...