Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chłodzenie do GTX 1080 Ti

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

W zeszłym miesiącu zaopatrzyłem się w Gigabyte GTX 1080ti turbo, karta działa jak marzenie, jednak hałas i fakt ze po 30min grania w pokoju zaczyna robić się sauna, skutecznie dają się we znaki.

Chciałbym zmienić chłodzenie karty na coś, co w razie czego można by łatwo zdemontować i założyć oryginalne (nie chcę stracić gwarancji, a żadnych plomb na niej nie widzę). Największym problemem przy wyborze chłodzenia będzie fakt że z obecnym chłodzeniem mam ok 1,5cm zapasu w obudowie, boje się że coś typu accelero xtreme IV może się nie zmieścić :/.

Obudowa to Zalman Z11plus

Oczywiście chłodzenie wodne odpada :v

Opublikowano

Czy ja czegoś nie pisałem o referentach i po co sie je kupuje?

Accelero ma 288mm, referent z chłodzeniem ma 270mm, a obudowa mieści 290mm według producenta.

Opublikowano

Wiem że referenty to suszarki, przekonałem się o tym mając r9 290 :v . tutaj zdecydowałem się na kupno "suszarki" głównie ze względu na cenę i fakt że ma jeszcze dwa i pół roku gwarancji.

EDIT

Na ceneo, pod arcticem xtreme IV użytkownik z z11plus napisał że musiał piłować obudowę ?

Opublikowano

No to teraz do "atrakcyjnej" ceny doliczasz sobie koszt dodatkowego chłodzenia oraz cięcie obudowy, chyba interesu życia nie zrobiłeś.

Jest jeszcze opcja Kraken X42 + G12, ale to już wydatek ponad 600zł.

• Aive zmienił(a) tytuł na Chłodzenie do GTX 1080 Ti

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...