Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra nie chodzi płynnie mimo wysokiej ilości fps

KacBone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, niedawno zmienialem karte graficzna. Odkad ja mam to zauwazylem, ze gra dziala duzo plynniej. Mam przewaznie powyzej 180 fps. Problem w tym, ze po zagranej jednej rundzie rankedowej nagle plynnosc gry spada mimo, ze ilosc fpsow nie spada. W czym problem?

Probowalem zmieniac opcje od wysokich po niskie ale bez zmian. 

Gram na 144 hz.

Moja karta graficzna to radeon 570x gaming 8gb. 

Sterowniki sa najnowsze. 

• Aive zmienił(a) tytuł na Gra nie chodzi płynnie mimo wysokiej ilości fps
Opublikowano

Standardowe rzeczy typu spójność, usunięcie configu i parametrów startowych robione?

Jakieś dziwne tweaki na fpsy typu wysoki priorytet, cl_forcepreload czy inne wynalazki działające 5 lat temu?

Z jakiej karty przechodziłeś na 570?

Opublikowano

Wszystko sprawdze jak bede w domu. 

Moja poprzednia karta byla geforce gtx 770. 

Wszystko zrobilem to o co prosiliscie bez zmian. Zadnych tweakow nie mam. Var mam ponizej 1,0 zawsze. 

Wszystko zrobilem to o co prosiliscie bez zmian. Zadnych tweakow nie mam. Var mam ponizej 1,0 zawsze. 

Opublikowano

Usuwałeś sterowniki NVIDIA? Jeśli usuwałeś w standardowy sposób to polecam skorzystania z DDU, wybrania sterownika NVIDIA i usunięcia pozostałości.

Mam podejrzenie, że zwiększa Ci się latencja sterowników - LatencyMon pomoże to określić. Najczęściej problemem zwiększania się latencji jest problem z sterownikami karty dźwiękowej lub właśnie graficznej, więc polecam zaktualizować wszystkie sterowniki, albo z strony producenta płyty głównej, albo za pomocą SDIO (Snappy Driver Installer Origin).

Fajnie by było jakbyś podał jeszcze specyfikację komputera (całą a nie 8gb ram, 500w zasilacz) i z jakiego systemu korzystasz (podejrzewam, że w10, więc fajnie by było dowiedzieć się jaka to dokładnie wersja).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...