Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.pl - nowy serwer, wybór postaci

Damdus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Trochę się rozpiszę, a zacznę od tego, że do gry wracam jakoś po 5 latach.

Zacząłem na nowym serwerze na PL'u BM'em i szło całkiem nieźle, aż do momentu wbicia 37 poziomu, gdzie musiałem zdecydować jaki trzeci skill maxować (Ogniste uderzenie i ochronę mam już na M). Gra się przyjemnie, chociaż dmg nie jest zbyt wysokie.

Zacząłem czytać trochę o rozwijaniu sury i w komentarzach wyczytałem, że BM nie jest już tak dobry jak kiedyś, dużo bardziej opłaca się WP, wprowadzili jakieś bonusy na antymagie przez co BM bije 10% swojego DMG.

Trochę męki w expie bym wytrzymał, ale kosztem znacznie lepszego PVP na większych lvl'ach, a tak to sam nie wiem czy warto dalej ciągnąć tego BM'a. W sumie 95% sur jakich spotkałem na serwie to WP'ki.

Zacząłem się więc zastanawiać czy nie lepiej już teraz zmienić postaci.

Jak to w końcu jest z tym BM'em? Faktycznie jest już tak słaby na wysokich lvlach?

Jeśli tak, to chciałbym żebyście mi doradzili co w takim razie wybrać:

- WP i Body odpadają na starcie - są wg mnie zbyt oklepani.

- Ninja Archer i Dagger również odpadają - podchodziłem do gry tymi postaciami nie raz i nie czułem żadnej przyjemności z gry.

- Likan też odpada na starcie

Zostaje w takim razie Smok, Healer i Mental. Smoka z tej trójki preferuję najmniej, grałem nim kilka razy kiedyś i jakoś mnie ta postać znudziła.

Zamierzam grać solo, może w późniejszym etapie znajdę jakąś gildię.

Mental pod względem expa zapewne wypada lepiej od Healera, ale czy Healer jest w expieniu tragiczny? Jak byście go porównali do BM'a?

Podobno Szaman otrzymał takie bufy, że teraz INT przekłada się również na dmg w expie, czy to prawda?

Która postać Healer/Mental radziłaby sobie lepiej w ubijaniu bosów?

Dodam na koniec, że nie zamierzam inwestować $$ w IS. Gram dla siebie i wolę rozwijać się powoli niż pędzić za topką ładując grubą kase w IS.

Proszę tylko żebyście mi nie odradzali gry na PL'u, co prawda teraz długo nie pograłem, ale jak na razie nie ma tragedii i chciałbym dalej próbować.

Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

Opublikowano

Teraz społeczność jest tak uboga, że zagraj sobie tym czym ci najwygodniej i najprzyjemniej. Nie martw się o to że  BM jest słaby potem, bo i tak mała część osób zrobi eq konkretne do pvp na nowym serwerze.

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...