Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade sprzętu pod gry

KIllerMeister

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję porady co w moim komputerze ulepszyć żeby mieć więcej fps w grach, bo np w gta V gdy gram na fivem w RP z dużą ilością skryptów to moje fps wahają się od 40 do 50, a gdy graczy jest powyżej 30 to potrafią spaść do 25. I tu nasuwa się moje pytanie, co ulepszyć?

Mój sprzęt to:

Procesor-AMD FX-8300 Eight-Core Processor 3,30 GHz

Karta graficzna-NVIDIA Geforce gtx 1050ti

RAM-8gb

Dysk-TOSHIBA HDWD110 ATA DEVICE

Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Chciałbym dodać, że w gta gram na najniższych ustawieniach.

• Aive zmienił(a) tytuł na Upgrade sprzętu pod gry
Opublikowano

Najlepszą możliwą opcją jest przesiadka na lepszy procesor, co wiąże się dodatkowo z wymianą płyty i ramu. Jak serwer ma dodatkowo customowe modele pojazdów to może karta także nie wyrabiać ze względu na złą optymalizację tychże modeli. Wszystko też zależy jak sam serwer ma zoptymalizowane skrypty lub czy ma wbudowane jakieś mody graficzne, bo niektóre potrafią zajechać nawet high-endowy komputer.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No sam procesor, a reszta? W budżecie na procesor mieści się Ryzen 5 2600 lub Intel i5-9400F. Jeszcze płyta główna i ram i być może zasilacz jak masz jakiegoś niezbyt, a pewnie masz jakiegoś niezbyt.

Ryzen dobrze sprawdzi się we wszystkim, a Intel będzie dobrym wyborem jeśli głównie będziesz grał.

Opublikowano

akórat zasilacz mam spoko, bo niedawno wymieniałem, bo poprzedni sie spalił, więc teraz mam 600w chieftec eco ale łącznie na procesor, ram, ssd i płyte główną licze maks 1500 zl

Opublikowano
23 godziny temu, Gajwer napisał:

Będziesz w przyszłości podkręcał procesor?

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...