Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 6 tys.

kosiarz120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jakoś 2/3 lata temu poprosiłem o pomoc w składaniua komputera z którego aktualnie piszę (czyli pentium g4560, msi h110 m pro-d, hd 7870 oc, corsair vs 450, good ram play 8gb ddr4) no, komputer już swoje przeżył jeżeli można tak powiedzieć :) grałem na nim w sporo gierek lecz, ostatnio zaczynam czuć wyraźną niechęć przy streamowaniu, przechwytywaniu, renderze etc, więc prosiłbym o jakiś fajny zestawik do 6,7 tysięcy aby udźignął większość nowych gierek, nadał się do renderu, streama etc, z góry dzięki za pomoc!

• Aive zmienił(a) tytuł na Komputer do 6 tys.
Opublikowano

raczej nie, nie ufam jakoś x-kom'owi a po drugie to wolałbym mieć dysk ssd zamiast talerzówki jak już o 6 tysięcach mówimy, wywalanie kasy w błoto buda za 3 stówy, komputer i tak będzie stał pod biurkiem przez 95% swojego czasu, a głównie w tej budzie płaci się za okienko

Edit, nie przyuważyłem dysku na m2, obudowa inna i te ramy jakieś jeszcze co?

Opublikowano

Inna obudowa czyli jaka? Tańsza, droższa, ładniejsza?

Ramów bym nie zmieniał, Gajwer dał solidne pamięci w super cenie.

A co do sklepu - czy to x-kom czy to morele czy to komputronik czy cokolwiek innego to wszędzie możesz mieć problemy jeśli chodzi o obsługę klienta.

Opublikowano

znaczy powiem ci tak, komputer będzie stał pod biurkiem w głównej mierze, i nie potrzebuje żadnych okienek etc, miałem do tej pory silnetium pc regnum rg2 i sprawowała się dobrze, nie grzało się etc, a poprzedni zestaw składałem z części używanych + nowe z morele, i nie miałem problemu, jeśli jest tak możliwość to zmienić obudowe na coś tańszego, a dołożyć coś droższego ?

Opublikowano

Tutaj masz poprawiony zestaw z szybszym ramem i tańszą obudową, bez okna. https://www.x-kom.pl/lista/x5qzed8p6 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

to już mi się bardziej podoba ? jakieś sugestie co do tego zestawu? przypominam że ma służyć do renderu, gier, streamu

Opublikowano

W tym budżecie nic lepszego już nie kupisz, ewentualnie można jeszcze włożyć do zestawu większy dysk ssd i wywalić talerzowca, wtedy kwota podskoczy o około 200zł. Tutaj masz propozycje takiego zestawu https://www.x-kom.pl/lista/bjpgtalln

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Albo wymienić płytę główną z budżetowca jakim jest Gaming X na troszkę mniej budżetowca (z lepszą jakościowo sekcją zasilania), czyli MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI i skorzystania z promocji I love You 3000, Ryzen. Nie jest to jakieś wybitne AiO, ale jako tako daje rade, wtedy nawet nie musisz Fortisa kupować, a te kilka tygodni przeżyjesz z boxowym chłodzeniem.

Zasilacz możnaby zmienić na Corsair RMx 650W, bo przy Seasonicu zadzwonią oznajmiając, że produktu na magazynie nie posiadają i będzie 2 sierpnia (czyli standard w wykonaniu x-kom).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...