Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam darmowego antywirusa

ZURllan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jaki polecacie antywirus free? Chodzi mi o taki do przeskanowania kompa i żeby to zrobił najlepiej, ogólnie to nie chce takiego który będzie mi kompa chronił, przeglądarkę, tylko takiego żeby przeskanował kompa, znalazł wirusy i jest usunął i w sumie tyle. Jakie polecacie?

Opublikowano

Jeśli chodzi o samo skanowanie, to nie używałabym tak beznadziejnego w mojej ocenie produktu, jakim jest chociażby wspomniany Avast. Wielu rzeczy nie wykrywa, a w innych przypadkach wykrywa zagrożenie tam, gdzie go nie ma. Od siebie poleciłabym Malwarebytes, którego kiedyś używałam i z którego byłam bardzo zadowolona — pewnie gdybym dalej korzystała z tego typu oprogramowania, wróciłabym do niego.

• Aive zmienił(a) tytuł na Szukam darmowego antywirusa
Opublikowano
1 godzinę temu, Aive napisał:

Jeśli chodzi o samo skanowanie, to nie używałabym tak beznadziejnego w mojej ocenie produktu, jakim jest chociażby wspomniany Avast. Wielu rzeczy nie wykrywa, a w innych przypadkach wykrywa zagrożenie tam, gdzie go nie ma. Od siebie poleciłabym Malwarebytes, którego kiedyś używałam i z którego byłam bardzo zadowolona — pewnie gdybym dalej korzystała z tego typu oprogramowania, wróciłabym do niego.

Znam Malwarebytes, kiedyś też go używałem, i w sumie jestem z niego zadowolony, dzięki wielkie że przypomniałeś mi o tym programie. Tak jak napisałem powyżej. Zrobiłem już skanowanie AVG, aktualnie robi mi się skanowanie Avastem. Mam już ponad 50% więc nie będę tego przerywać. Dokończę skanowanie Avastem i będzie robić Malwarebytes. Dzięki!

Opublikowano

Avast i AVG to jest to samo tylko Avast jest bardziej rozbudowany. Imo nie wiem po co korzystać z Avasta jak takiego Bitdefendera można co kilka miesięcy wyrwać za darmo w najbogatszej wersji komercyjnej na 3/6/9 miesięcy.

SecureAPlus nie jest to antywirusem, a dokładnie skanerem uzupełniającym, darmowa licencja na rok, potem płatność, ale da się go wyrwać za śmieszne pieniądze. W czasie instalacji możesz wybrać zainstalować dodatkowo antywirusa, ale jest tragiczny.

Emsisoft Emergency Kit jest konkurentem Malwarebytes, w moim przekonaniu lepszym konkurentem, sprawne skanowanie i często wykryje to czego Malwarebytes nie wykryje.

Do tego dwa skanery polskie skanery online: Arcabit Skaner Online lub mks_vir Skaner Online

I jeszcze skaner drugiej opinii w wersji testowej na 30 dni - HitmanPro

Opublikowano
56 minut temu, Anhin napisał:

Avast i AVG to jest to samo tylko Avast jest bardziej rozbudowany. Imo nie wiem po co korzystać z Avasta jak takiego Bitdefendera można co kilka miesięcy wyrwać za darmo w najbogatszej wersji komercyjnej na 3/6/9 miesięcy.

SecureAPlus nie jest to antywirusem, a dokładnie skanerem uzupełniającym, darmowa licencja na rok, potem płatność, ale da się go wyrwać za śmieszne pieniądze. W czasie instalacji możesz wybrać zainstalować dodatkowo antywirusa, ale jest tragiczny.

Emsisoft Emergency Kit jest konkurentem Malwarebytes, w moim przekonaniu lepszym konkurentem, sprawne skanowanie i często wykryje to czego Malwarebytes nie wykryje.

Do tego dwa skanery polskie skanery online: Arcabit Skaner Online lub mks_vir Skaner Online

I jeszcze skaner drugiej opinii w wersji testowej na 30 dni - HitmanPro

Dzięki, Na pewno użyje tych opcji!

Opublikowano

Siema, jestem już kilka dni po tych skanowaniach, użyłem każdego programu ( AVG, Avast, Malwarebytes, Emsisoft Emergency Kit i SecureAPlus ). Jestem bardzo zadowolony, bo każdy z tych programów coś wykrył i usunął. Pozbyłem się wirusów. Dzięki wielkie za pomoc. Temat do zamknięcia.

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...