Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki RAM do laptopa?

Dekay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ponieważ nie mogę znaleźć odpowiedniego ramu do mojego laptopa MSI GV62 7rd.

Chciałbym dokupić kolejną kość 8gb, ale boje się, że kupię nie odpowiednią dlatego zwracam się z prośbą do was i zapytaniem jaki ram do niego będzie odpowiedni 

Pozdrawiam 

• Aive zmienił(a) tytuł na Jaki RAM do laptopa?
Opublikowano
8 godzin temu, Dekay napisał:

Witam mam problem ponieważ nie mogę znaleźć odpowiedniego ramu do mojego laptopa MSI GV62 7rd.

Chciałbym dokupić kolejną kość 8gb, ale boje się, że kupię nie odpowiednią dlatego zwracam się z prośbą do was i zapytaniem jaki ram do niego będzie odpowiedni 

Pozdrawiam 

Po pierwsze, musisz sprawdzić, czy masz wolny slot. Sam to sprawdź, nikt za Ciebie tego nie zrobi, bo nikomu się nie chce, nawet po luknięciu samego modelu, który posiadasz.

Po drugie, sprawdź, jaki typ pamięci potrzebujesz. https://pl.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM

Po trzecie, najlepiej odnaleźć w internecie taką samą kość, jaką posiadasz, i ją zakupić. Chodzi o to, aby były dwie takie same, w sumie to podobna częstotliwość taktowania, itp.

Po trzecie, powodzenia w szukaniu kości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...