Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto założyć serwer minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy warto jeszcze zakładać serwer minecraft taki dla 30-50 osób? Taki np z pukawki za 30zł wystarczyłby? Czy jednak nie? Do tego jakaś domenka.

Bardziej mi chodzi o zarobek chociaż niewielki ponieważ mam kanał na YouTube, w miarę popularny, i o graczy by nie było problemu, tylko czy jest jakiś plugin czy coś że jak gracz kupi załóżmy Vip'a to dostanę pieniądze na moje konto? Bo na hostingach raczej nie da rady wypłacać pieniędzy. Pozdrawiam :)

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Czy warto założyć serwer minecraft?
Opublikowano

Raczej pluginem nie będziesz zarabiał bo to tak nie działa. Musiałbyś używać skryptu sklepu, który nie pochodzi z hostingu. Jeśli masz poważny projekt to możesz zgłosić się do cuddihosting tam może dogadasz się z właścicielem hostingu. Przy zarobkach potrzebna Ci będzie działalność gospodarcza, musisz odprowadzić vat od tego co zarobisz.

8aVvxa2.png

Opublikowano
2 godziny temu, Kubix03 napisał:

Raczej pluginem nie będziesz zarabiał bo to tak nie działa. Musiałbyś używać skryptu sklepu, który nie pochodzi z hostingu. Jeśli masz poważny projekt to możesz zgłosić się do cuddihosting tam może dogadasz się z właścicielem hostingu. Przy zarobkach potrzebna Ci będzie działalność gospodarcza, musisz odprowadzić vat od tego co zarobisz.

nie potrzeba działanosci wystarczy hotpay lub microsms osoba prywatna i tak się rozliczac z urzędem skarbowym, widac malo wiecie ? 

Opublikowano
Dnia 12.07.2019 o 22:23, sk8erace1 napisał:

@Wariacik997,

Nie wiem czy wiesz, ale co do microsms, to na pewno trzeba mieć 18 lat oraz konto w banku.

rozumiem i nie widze w tym problemu, wiadomo ze konto trzeba miec bo przeciez gdzies kase muszą wyslac, w 21 wieku nawet 14 latki mają konta bankowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...