Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę w sprawie problemu, jaki mnie nęka przy grze w Minecraft Bedrock Edition (na W10). Chcę wejść na świat mojego brata, lecz wyskakuje mi wiadomość, że: "Nie można połączyć się ze światem". O tyle jest to dziwne, że gramy z tego samego źródła Internetu (router), więc gra przez LAN nie powinna sprawiać problemu (a normalnie gramy na dedykowanych serwerach), a na domiar tego normalnie przez Xbox Live mogę wejść na świat mojej koleżanki. U brata jest identycznie. Proszę o pomoc.

EDIT: Problem został rozwiązany. Powodem był profil karty sieciowej ?

EDIT2: Problem niespodziewanie powrócił po aktualizacji 1.12.0 ?. Błagam, POMÓŻCIE!

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Problem z wejściem na świat brata
Opublikowano

Właśnie nie wiem. Na 1.11.4 wystarczyło przełączyć profil karty sieciowej, który nie wiem czemu wcześniej zmieniłem (do gry przez LAN kompy muszą mieć identyczny profil). Po 1.12 próbowałem wszystkiego, co mogło być przyczyną, lecz nic z tego. Najpewniej update to spaprał. Jedyne, co można zrobić, to zgłosić to na bugs.mojang.com

A jaki Tobie pojawia się tekst po wejściu na świat przez LAN? 

Opublikowano

Ja gram na edycji windows 10 stworzyłem swiat na którym grałem z bratem ale po aktualizacj mam ten błąd. Wiesz jak to naprawic albo jakos zmienić żeby grac na tym zapisie wy inny sposób na multi

Opublikowano

Jak pisałem: jest to błąd, zgłosiłem go tutaj: https://bugs.mojang.com/projects/MCPE/issues/MCPE-48735?filter=allopenissues

Alternatywny sposób multiplayera: dedykowane serwery, tylko nie wiem, czy masz Xbox Live. Albo, że masz inną edycję Minecrafta na silniku Bedrock, to tam wszystko działa normalnie (sprawdzałem!). Ze światem możesz przerzucić/skopiować folder świata do innej edycji. Tylko nie wiem, czy Ci niczego nie zresetuje (ja tak miałem, nie wiem czemu). 

Opublikowano

Upewnij się, że urządzenie, na którym działa serwer, ma otwarty port w zaporze sieciowej umożliwiającej grę innym klientom w sieci.

Opublikowano

Najpewniej nic tam nie robił, więc wszystko powinno być normalnie. Okazało się jednak, że to bug, bo inni też zaczęli się na to skarżyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...