Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Misje i treningi

sQizi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie mogę zmienić misję by dawały więcej expa i monet ? (wiem jak zrobić misję walki)

Gdzie mogę zmienić wartość energii i jednostek treningowych by było ich więcej niż standardowe (100 energii i 10 jednostek) ?

Opublikowano
39 minut temu, Reveres napisał:

Zacznijmy od tego z jakich plików korzystasz ?

Niech zgadnę.. twoich

Opublikowano
22 godziny temu, sQizi napisał:

Gdzie mogę zmienić misję by dawały więcej expa i monet ? (wiem jak zrobić misję walki)

Gdzie mogę zmienić wartość energii i jednostek treningowych by było ich więcej niż standardowe (100 energii i 10 jednostek) ?

@sQizi

1. W pliku https://github.com/xReveres/HeroZServer/blob/master/server/class/Utils.php#L87 w tej funkcji jest całe losowanie misji. Dokładnie linijki od 107 do 110

2. Wartość energii i jednostek treningowych z tego co pamiętam, to przetrzymywała baza w players kolumna: max_training_count. Po prostu wejdź do bazy players Ctrl+f5 i znajdź coś na training, pozmieniaj wartości i będziesz wiedział co za co odpowiada.

Opublikowano
11 godzin temu, Reveres napisał:

@sQizi

1. W pliku https://github.com/xReveres/HeroZServer/blob/master/server/class/Utils.php#L87 w tej funkcji jest całe losowanie misji. Dokładnie linijki od 107 do 110

2. Wartość energii i jednostek treningowych z tego co pamiętam, to przetrzymywała baza w players kolumna: max_training_count. Po prostu wejdź do bazy players Ctrl+f5 i znajdź coś na training, pozmieniaj wartości i będziesz wiedział co za co odpowiada.

1. Wszystko ładnie :)

2. Zmieniłem wartości całej tabeli i po rejestracji nie ma zmian, zmieniłem osobiście danej postaci i wszystko ładnie. Co jest nie tak ?

Opublikowano

Nie wartości całej tabeli sprawdź strukturę tabeli players może ustawiłem domyślna wartość na 100. Tak dawno już nic nie robiłem w tych plikach że nie pamietam xD

Opublikowano
2 godziny temu, Reveres napisał:

Nie wartości całej tabeli sprawdź strukturę tabeli players może ustawiłem domyślna wartość na 100. Tak dawno już nic nie robiłem w tych plikach że nie pamietam xD

W tabeli character* i tam jest domyślna 100 itp, więc zmieniłem na swoje i po rejestracji nadal jest domyślna. Robiłem to w strukturze, bo gdzie inaczej. Zrobiłem tak jak pisałem tak samo mojej postaci i to zadziałało. 

Opublikowano
6 minut temu, Reveres napisał:

ew. w configu może jest ustawione na prawdę nie pamiętam ? Tak dawno to już było ? 

Jest, też zmieniałem. Czyli możliwe, że zadziała jak zmienię w configu i wgram na nowo? Czy najlepiej zmienić hzpriv.sql przed wgraniem i wrzucić zedytowane? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...