Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przesuszyć włosy?

dextigod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam strasznie plaskie wlosy, ktore dopasowuja sie do ksztaltu glowy od razu po wysuszeniu. Jak przesuszyc wlosy, bym nie musial ich ukladac zadnymi pudrami, lakierami? Zeby odstawaly od glowy i wygladaly moze nie jak zniszczone ale cos takiego.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Spytaj matki, siostry czy dziewczyny, pewnie wie więcej na ten temat. 
Najlepiej to poszukaj fryzjera. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
4 godziny temu, Aive napisał:

Próbowałeś je suszyć przy użyciu szczotki do modelowania włosów?

Próbowałem, lecz po kilku minutach opadają, bo są za ciężkie.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Obawiam się, że może po prostu taki urok Twoich włosów - a jest to całkiem możliwe. Jakiego szamponu/odżywki używasz? W jaki sposób obecnie suszysz włosy?

Opublikowano

Petal Fresh Pure, Rosemary & Mint, Volumizing Shampoo (Rozmaryn i mięta, szampon zwiększający objętość włosów)
Aussie, Aussome, Volume Conditioner for Fine Limp Hair (Odżywka dodająca objętości do włosów cienkich i słabych)

Susze, biorąc szczotke i nakrecając wlosy w rozne strony próbując uzyskac efekt czupryny)

Czym bym nie mył to i tak są płaskie i opadają. Chciałbym, żeby byly one tak jakby zniszczone tak jak ten ziomek tu ma (i tu nie chodzi tez o stylizacje, że ma prostownicą pofalowane, tylko o strukture, ze mu tak odstają, bo mam identyczny haircut) (slyszalem tez, zeby natapirować i rozczesac, lecz nie wiem czy to daje taki efekt)
th.jpg

graphic.png

Opublikowano

Produkty z Aussie zdecydowanie nie są najlepszym wyborem - zamieniłabym odżywkę na jakąś inną lekką, np. z tołpy dermo hair. Możesz też spróbować suszenia włosów trzymając głowę w dół - to powinno je trochę podnieść, ale też z tego co wiem (i widzę po sobie), trochę niszczy to włosy. Nie mam natomiast pojęcia jak uzyskać efekt ze zdjęcia - po prostu nie wygląda to dla mnie dobrze. Tapirowanie mogłoby pomóc, ale z drugiej strony będzie bardziej czasochłonne i męczące dla włosów, niż użycie kosmetyków do stylizacji.

Opublikowano

Zamiast marudzić idź do specjalisty , każdy profesjonalny fryzjer doradzi lepiej.

Czasami przyczyną są źle dobrane szampony i odzywki , zamiast oczekiwanego rezultatu masz  to czego nie chcesz.  

Same włosy nie dają takiego efektu, to wynik pracy fryzjera stylisty  albo czasu spędzonego na pielęgnacji włosów , chyba nie wierzysz w to że mu same włosy się tak układają i tobie też tak by mogły . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...