Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z hasłem po nadaniu administratora

sewek122

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich , potrzebuję pomocy ponieważ mam problem z komputerem . Przy jego uruchamianiu wyświetla się błąd :  Proces serwera nie mógł zostać uruchomiony, ponieważ jego identyfikacja jest niepoprawna. Sprawdź nazwę użytkownika i hasło". 
Poszperałem i znalazłem rozwiązanie . Rozwiązaniem było stworzenie nowego konta użytkownika i nadanie mu praw administratorskich przez wiersz poleceń . Ale ja pomyślałem że zrobię to po swojemu i postanowiłem nadać prawa administratorskie temu użytkownikowi który już istniał ( dodam że jedynego i bez hasła) Po ponownym włączeniu komputera okazało się że aby zalogować się muszę wpisać hasło którego wcześniej nie było ... Co mogę teraz zrobić ? Jest jakieś uniwersalne hasło nadawane przez windows7 ? Jak to wogóle możliwe że to hasło zostało założone ? Dodam że przy trybie awaryjnym też trzeba wpisać hasło :/

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego, co pamiętam, hasło "zawsze" jest. Chyba, że jest puste, ale to i tak zawsze jest, ale puste.

Jestem przeciętnym użytkownikiem windowsa, więc za bardzo nie potrafię pomóc. Spróbuj nic nie wpisywać w polu hasła i kliknąć enter.

Opublikowano

Jeżeli masz hasło to musiałeś je ustawić, może źle zrozumiałeś komendę i nadałeś hasło ,,password'' ?

Opublikowano

Próbowałem wpisywać :

password,Password,PASSWORD.Hasło,hasło, Hasło i nie wchodzi ? Jest jakiś sposób żeby to obejść ?

Próbowałem metody 4 i 5  gdzie 4 nie zadziałała a w 5 nie było można stworzyć nowego profilu , wyskakiwały tylko 3 podpowiedzi jak wpisywać komende , ale nie było podpowiedzi odnośnie tworzenia nowego profilu. Więc spróbowałem tylko z nadaniem praw administratorskich temu profilowi który istniał ( 2 komenda z 4 sposobu) i wyświetlił się komunikat że się powiodło . 

Tak wiem że to jest sposób dla win10 ale myślałem że skoro to dla windowsa to komendy będzie mieć takie same . I tak jedtem zielony w informatyce xd

Screenshot_20190623-013731_Chrome.jpg

Opublikowano

Czasami jeśli nie nadajesz hasła albo problem z zapisanymi hasłami np uszkodzona baza haseł i a jest wymagane system generuje automatycznie hasło, problem w tym że raczej go nie odczytasz nie znając hasła. ;)  

Najlepiej to zrobić instalkę od nowa nie kasując poprzedniego systemu i po uruchomieniu nowego wyciągnąć co ważniejsze rzeczy ze starego systemu. 

Nie warto przejmować ustawień ze starej instalacji bo problem może się dalej powtarzać z hasłem. 

Można próbować na kilka sposobów resetowania haseł , tutoriale są na necie  ale według mnie to w większości przypadków bezsensowne i poza stratą czasu nic nie daje.  System zmienia często też  hasła dostępu do plików i katalogów i w wielu miejscach nie będzie dostępu do nich bez starego hasła.  

@sewek122 po prostu zainstaluj system  z pena/dvd na tej samej partycji. Nie używaj opcji odzyskiwania w windows bo Ci pokasuje wszystko  , jak masz swoje dane to je potem odzyskasz  kopiując z katalogu WINDOWS.OLD .

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Problem z systemem mógł się faktycznie pojawić ponieważ używam spiraconej 7 . Miałem płytę z xp ale ją zgubiłem a nie chciałem wydawać pieniędzy na nowy system operacyjny bo będe zmieniał komputer.  

Wystarczy zgrać system operacyjny na płytę zwykłhm programem do zgrywania na płytę czy musi to być specjalny program ? 

Znacie może jakieś strony  gdzie składają komputery albo mają dobre już gotowe ? ( gotowe do podrasowania wymiany karty graficznej ectr )  

Bo nie wiem czy opłaca się kupować teraz windowsa jak za kilka miesięcy będe kupować nowy komputer . Zależy mi głównie na tym żeby chodziły mi płynnie gry nie muszą hasać na full hd ustawieniach ( gł. Overwatch,elsword może skusze się na dying light lub z jakiejś wyższej półki . Wiem że pytania nie w temacie ale po co mam tworzyć nowy temat , mogę tutaj napisać :v 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...