Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 slim a telewizor

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Zastanawiam się nad kupnem plejki, między slim a pro i mam pytanie czy będzie różnica jeżeli do slimki kupię telewizor 4k hdr w jakości obrazu? Bo wiem, że w wersji pro ten telewizor jest konieczny, bo tracę na jakości, ale jak to jest na slimce? W skrócie jak duża różnica będzie między slim i telewizorem 4k hdr z pro i tym samym tv. Dodam, że nigdy konsoli nie miałem, głównie gram w fife, ale na pewno nie omieszkam zajrzeć do innych tytułów 

Opublikowano

Żadna różnica poza tym że gry obsługujące  4K będą w 4K , większość gier nie obsługuje 4k a sam TV przeciez ich nie zamieni w 4K. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• Aive zmienił(a) tytuł na PS4 slim a telewizor
Opublikowano
14 godzin temu, Ktosiu napisał:

Żadna różnica poza tym że gry obsługujące  4K będą w 4K , większość gier nie obsługuje 4k a sam TV przeciez ich nie zamieni w 4K. 

Skoro wiekszosc gier nie obsługuje 4k więc lepiej opłaca się kupić slim? 

Opublikowano

Nie wiem, jak większość gier w które grywasz  będzie jednak obsługiwała 4K  to bezsensem było by kupować następną konsolę jak byś chciał  jednak zagrać w 4K . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Aż tyle na jakości nie tracisz, większość gier w 4k, to tak naprawdę gry upscalowane z 1080p do 4k. Także akurat do telewizora przy PS4 aż takiej uwagi bym nie przywiązywał, a bardziej skupił się na samej konsoli. W obu modelach masz opcję włączenia HDR, ale Pro dodatkowo posiada tryb Boost Mode, która pozwoli osiągnąć większą płynność w grach, o ile dany tytuł z góry nie ma ustawionego limitu generowanych klatek. Jeśli planujesz zakup tej konsoli na co najmniej kilka lat, to lepszym wyborem będzie wersja Pro, zwłaszcza jeśli myślisz jeszcze o grach, które wyjdą w przyszłości.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...