Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składany komputer

Paderur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Chce złożyc komputer taki nie drogi do nowszych gierek, mam zakupioną tą i5 planuje tak: 

Płyta główna: Gigabyte B360M AORUS GAMING 3 (399)

Chłodzenie wodne: SilentiumPC Navis RGB 240 (299)

Grafika: MSI GeForce GTX 1050 TI GAMING X 4GB GDDR5 (669 zł)

Dysk ssd 512gb: GOODRAM 512GB 2,5'' SATA SSD CX400 7mm (239 zł)

Obudowa: SilentiumPC Signum SG1 TG (169 zł)

Procek: Intel Core i5- 4570(mam)

ram: Goodram 2x4gb (mam)

Teraz pytanie co tu zmienić lub dodać? Jakieś propzoycje?

Opublikowano

Płyta która podałeś nie będzie kompatybilna z twoim procesorem, tu masz płytę która będzie współgrała z tym procesorem msi h97 gaming 3 Poza płytą wymienił bym jeszcze obudowę na silentiumpc regnum rg4t i dysk na crucial mx500 reszta jest ok.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Widzę, że komputerek będzie napędzany przez chomiki, skoro nie uwzględniłeś zasilacza?

Nie rozumiem jak można budować niedrogi komputer pakując w niego chłodzenie AIO warte 300zł, zmarnowane pieniądze kompletnie według mnie. Lepiej będzie jak wybierzesz sobie Fortisa 3.

MOBO i Dysk kolega wyżej Ci polecił.

Do do obudowy to wielkiego znaczenia nie ma - obie obudowy to ten sam szmelc jakościowy, regnum ma dodatkowy wentylator i skłaniałbym się ku temu.

Grafika do wymiany na RX 570 - wydajniejsza od 1050 Ti, wybór należy do Ciebie - https://www.x-kom.pl/szukaj?q=365593_361517

Jakbyś przyoszczędził na tym durnym wyborze chłodzenia procesora to mógłbyś nawet pokusić się o RX 580 - np. XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition

Opublikowano

Jeśli zdecydujesz się na rx'a 570 lub 580 to polecam wybrać wersje Sapphire Nitro+. Faktycznie, nie napisałeś nic o zasilaczu, czy masz w ogóle jakiś? Kolega wyżej ma racje, lepiej będzie jeśli kupisz jakieś chłodzenie powietrzne pokroju fery3/fortisa3 które w zupełności wystarczy. 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Dokładnie do prawie 1k do RX580 to zdecydowana przesada. Kompletnie nie opłacalne.

Druga sprawa to chłodzenie wodne do takiego procesora to też strata, tka na prawdę wystarczy zwykłe SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 to z dużym zapasem.

Grafikę MSI Radeon RX 570 ARMOR OC 4GB GDDR5

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...