Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komenda give w 1.14

Glus1321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zmagam się z następującym problemem. potrzebuje kilofa wydajność 10 niezniszczalność 10. Oglądałem  dużo poradników ale nawet kopiowanie komend nic nie dało. kilof się respi ale bez zaklęcia.

jakby ktoś mógł napisać jak takie komendy się tworzy. nie tylko do kilofa ale też jak je edytować.

Opublikowano

Grasz na singleplayer, czy na multiplayer? Serwer bukkit?

Pod bukkit jest taki plugin o nazwie Essentials. W konfiguracji zmieniasz jedną rzecz i możesz enchantować przedmioty tak, jak sobie życzysz.

Pod singleplayer jest trudniej.

Spróbuj tego - /give nick diamond_pickaxe{display:{Name:"\"kilof\"",Lore:["\"kilofek\""]},StoredEnchantments:[{id:efficiency,lvl:10}]} 1

Chociaż nie wiem, czy zadziała.

@edit Ta komenda wyżej, to przykład na wydajność 10.

A niżej masz komendę na niezniszczalność i wydajność 10.

/give nick diamond_pickaxe{display:{Name:"\"kilof\"",Lore:["\"kilofek\""]},StoredEnchantments:[{id:efficiency,lvl:10},{id:unbreaking,lvl:10}]} 1

Opublikowano
47 minut temu, Ekrahb napisał:

Grasz na singleplayer, czy na multiplayer? Serwer bukkit?

Pod bukkit jest taki plugin o nazwie Essentials. W konfiguracji zmieniasz jedną rzecz i możesz enchantować przedmioty tak, jak sobie życzysz.

Pod singleplayer jest trudniej.

Spróbuj tego - /give nick diamond_pickaxe{display:{Name:"\"kilof\"",Lore:["\"kilofek\""]},StoredEnchantments:[{id:efficiency,lvl:10}]} 1

Chociaż nie wiem, czy zadziała.

używając tego do ekwipunku dodaje mi się tylko sam kilof z nazwą kilofek. Nic po za tym. dopisując do /give nick diamond_pickaxe    samo StoredEnchantments:[{id:efficiency,lvl:10}]} nic nie daje

Opublikowano
1 minutę temu, Glus1321 napisał:

używając tego do ekwipunku dodaje mi się tylko sam kilof z nazwą kilofek. Nic po za tym. dopisując do /give nick diamond_pickaxe    samo StoredEnchantments:[{id:efficiency,lvl:10}]} nic nie daje

Nazwą kilofu powinien być wyraz "kilof", a "kilofek" to opis itemu.

Co do enchantu, to powinno działać. Nie wiem, czemu jest inaczej.

Chociaż spróbuj zmienić wartości efficiency na 5, a unbreaking na 3.

Jeśli to będzie działać, to najwyraźniej zablokowane zostało dodawanie większych enchantów.

Opublikowano

Trzymaj:

/give @p diamond_pickaxe{display:{Name:"\"Kilof\"",Lore:["\"Power\""]},Enchantments:[{id:unbreaking,lvl:10},{id:efficiency,lvl:10}]} 1

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano
2 godziny temu, VenirPL napisał:

Trzymaj:

/give @p diamond_pickaxe{display:{Name:"\"Kilof\"",Lore:["\"Power\""]},Enchantments:[{id:unbreaking,lvl:10},{id:efficiency,lvl:10}]} 1

podziękować... działa 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...