Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie spawnują się moby na singleplayer

kound

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie, gram na singleplayer, mam ustawiony poziom na normalny, moby sprawnują się czasami w cave - ale to rzadko oraz przy mobspawnerach, jajek nie sprawdzałem. Gram na wersji 1.14, nie gram na żadnych modach 

Opublikowano

Poczytałem trochę w internecie, i wiesz, spróbuj wejść do netheru i wrócić.

W ogóle nie mam pojęcia, czy to zadziała, ale spróbuj. Co do informacji, które znalazłem na starsze wersje gry, ludzie piszą, że to jakieś bugi. Rozwiązań znaleźć nie potrafię, a jest to problem powtarzający się ze starszych wersji.

Ale mam pewien pomysł. Pierw spróbuj z tym netherem, a jeśli nie zadziała, to sprawdź to niżej.

Napisałeś, że problem się nie powtarza na innym świecie.

Stwórz nowy świat, na takich samych opcjach, co pierwszy.

Dostań się do lokalizacji Users\...\AppData\Roaming\.minecraft\saves\ (zakładam, że nie zmieniałeś podstawowej lokalizacji instalacji gry)

Znajdź w folderze saves swój świat (ten, na którym występuje omawiany wyżej błąd).

Wejdź w folder, oznaczony jako nazwa Twojego świata.

W folderze będziesz miał foldery playerdata i region, które musisz skopiować.

Wróć do .minecraft\saves.

Znajdź swój drugi świat (ten nowo utworzony) i do niego wejdź.

Wklej dwa foldery, które skopiowałeś wcześniej i ciesz się grą na drugim świecie. 

Przed podjęciem tych kroków pierw upewnij się, że na nowym świecie na pewno nie występuje ten sam problem.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Nie spawnują się moby na singleplayer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...