Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogromne spadki fps

kacperold

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mianowicie duży problem. Od ok. 2 tygodni mam ogromne spadki fps'ow w CS:GO. Robiłem reinstalacje cs'a, sprawdzałem spójność plików, aktualizowałem sterowniki od karty graficznej, oraz zresetowałem system do stanu początkowego ale zostawiłem swoje pliki niestety problem nadal jest. Normalnie miałem po 300 fpsow ale ostanio ma po 70-90. Ktoś wie o co chodzi? 

• N3ST0 zmienił(a) tytuł na Ogromne spadki fps
Opublikowano

Temperaturki podzespołów - szczególnie procesora pod obciążeniem do sprawdzenia. Screen z hwinfo wystarczy po 30 minutach gry.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej pisze, takie spadki mogą być spowodowane dużymi temperaturami na cpu/gpu, lub nie stabilnym napięciem z zasilacza. Wyślij screeny z temperaturami procesora i karty graficznej po 15 minutach grania i podaj model zasilacza. 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Tzn jakiej średniej, bo nie bardzo rozumiem? Średnia to średnia mnie interesuje maksymalna jaka była, a nie średnia czy najniższa.

Może podałbyś specyfikację sprzętu jakąś lub cokolwiek, bo póki co ciężko Ci pomóc wróżąc z gwiazd.

Opublikowano

No fajnie, a teraz pokaż te same screeny ale po obciążeniu podzespołów, bo temperaturki w idlu to nic nie dają. Odpal tego csa na 30 minut (czytaj - graj w grę 30 minut, albo zapuść z 5 razy mapę FPS Benchmark), albo jakiegoś occt na 15 minut przynajmniej zapuść, ewentualnie realbencha.

Opublikowano

Ok skoro temperatury procesora w porządku - grafiki nie wiem, bo nie dałeś screena, to polecałbym na początek instalacje sterowników z strony producenta, u Ciebie będzie to strona Lenovo.

Potem ustaw plan zasilania na wysoką wydajność. Oczywiście wszystkie ustawienia grafiki na low, włączone renderowanie wielordzeniowe, czysty config i brak opcji uruchamiania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...