Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Teamfight Tactics - Nadchodzi nowy tryb do League of Legends

Sneakysu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Potyczki Taktyczne to całkowicie nowy tryb gry w League, który trafi na serwer testowy pod koniec miesiąca.

Potyczki Taktyczne to oparta na rundach gra strategiczna, w której wraz z siódemką przeciwników startujesz w otwartym wyścigu, polegającym na stworzeniu jak najmocniejszej drużyny, która będzie za ciebie walczyć. Cel: nie odpaść i utrzymać się do końca na placu boju.

Więcej informacji: https://eune.leagueoflegends.com/pl/news/game-updates/gameplay/teamfight-tactics

Co sądzicie o nowym trybie, przyjmie się? Ostatnimi czasy Dota 2 trochę odżyła ze względu na ich tryb Auto Chess i jak widać Riot teraz zapożyczył od nich pomysł i zrobił to samo. 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Specjalista
Opublikowano

Jak na podpierdolkę z doty "nowy" to śmiałe określenie, czekam aż riot wymyśli coś oryginalnego kappa. Tak szczerze to jestem ciekaw, nadal zdarza mi się w ligę zagrać a to może być ciekawym urozmaiceniem, o ile to nie one time shot i się nie znudzi jak dominion.

giphy.gif

Opublikowano

Średnio, że jednak jest to odwzorowanie z innej gry, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. W każdym razie jestem ciekawa i wypróbuję na pewno, a ten mały legendarny futrzak z rogami będzie mój! 

Opublikowano

Mi się podoba. Powiew świeżości, będzie mi się łatwo przyzwyczaić do tego trybu, bo dużego stażu w lidze nie mam, na pewno zagram nie raz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Udało mi się dostać na PBE i muszę przyznać gra się bardzo przyjemnie. Na pewno o wiele lepiej niż w zwykłego lola gdzie musisz się męczyć z tym popsutym community.

Niektóre rzeczy nie są jeszcze dopracowane, brak balansu postaci, itemów i co najważniejsze pasywek, które są przesadzone w niektórych sytuacjach, ale to wersja i tak na PBE zobaczymy jaka wejdzie na serwery bodajże w tą środę ? 

Opublikowano
2 godziny temu, PanFredzio napisał:

Udało mi się dostać na PBE i muszę przyznać gra się bardzo przyjemnie. Na pewno o wiele lepiej niż w zwykłego lola gdzie musisz się męczyć z tym popsutym community.

Niektóre rzeczy nie są jeszcze dopracowane, brak balansu postaci, itemów i co najważniejsze pasywek, które są przesadzone w niektórych sytuacjach, ale to wersja i tak na PBE zobaczymy jaka wejdzie na serwery bodajże w tą środę ? 

Niee, w środę raczej na pewno nie wyjdzie. Pewnie przez jakiś okres będą testować i udoskonalać ten tryb na PBE żeby dopiero potem wypuścić dopracowane(chociaż i tak takie nie będzie) na normalne serwery :P 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano
1 godzinę temu, Sneakysu napisał:

Niee, w środę raczej na pewno nie wyjdzie. Pewnie przez jakiś okres będą testować i udoskonalać ten tryb na PBE żeby dopiero potem wypuścić dopracowane(chociaż i tak takie nie będzie) na normalne serwery :P 

Nie wiem, to informacja od Nervariena, który w swoim pierwszym filmiku o TFT (19 czerwca) powiedział, że wyjdą w przyszłą środę razem z patchem 9.13

Opublikowano

TFT ma wyjść w patchu 9.13, przynajmniej tak zamierzano.

Natomiast jeśli nie ogarną bugów (a jest ich cała masa) i balansu na TFT to niestety zmienią termin.

Dzisiaj w nocy (3:00) wszedł duży patch. Teraz tylko czekać!

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
13 godzin temu, xOstateczny napisał:

TFT ma wyjść w patchu 9.13, przynajmniej tak zamierzano.

Natomiast jeśli nie ogarną bugów (a jest ich cała masa) i balansu na TFT to niestety zmienią termin.

Dzisiaj w nocy (3:00) wszedł duży patch. Teraz tylko czekać!

Bez względu na bugi (nie ma ich teraz aż tak wiele, głównie są to problemy z balansem). TFT wychodzi zarówno na EUNE jak i EUW w tym samym momencie, godzina 18:00 (lekko po) polskiego czasu, oczywiście mowa o środzie (czyli dniu dzisiejszym). A oprócz tego wychodzi w Rosji i w Turcji.

Źródło wiedzy: https://polscygracze.pl/teamfight-tactics-harmonogram-wydania/

Opublikowano

Mi się wydaje, że szybko się znudzi, rozgrywka jest monotonna i nie ma żadnych osiągnięć/misji do tego trybu, myślę, że gdyby coś wprowadzili, to byłby dużo ciekawszy, bo tak to mi się wydaję, że po miesiącu będzie się czekać po kilka minut na rozgrywkę ? 

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano
3 godziny temu, dawidex335 napisał:

Mi się wydaje, że szybko się znudzi, rozgrywka jest monotonna i nie ma żadnych osiągnięć/misji do tego trybu, myślę, że gdyby coś wprowadzili, to byłby dużo ciekawszy, bo tak to mi się wydaję, że po miesiącu będzie się czekać po kilka minut na rozgrywkę ? 

Za około 3 tygodnie wprowadzą mecze rankingowe

• 2 tygodnie później...
Specjalista
Opublikowano

Wstępnie potyczki rankingowe mają być dodane w patch 9.14, wtedy też będzie pierwszy sezon. Ranking będzie wyglądał identycznie jak ten z 5v5, tyle że nie będzie serii do następnej rangi, czyli gdy masz 99lp na srebrze i dostaniesz 11lp - awansujesz i masz 10pkt na goldzie. 

giphy.gif

Opublikowano
Dnia 7.07.2019 o 14:03, Sav napisał:

Wstępnie potyczki rankingowe mają być dodane w patch 9.14, wtedy też będzie pierwszy sezon. Ranking będzie wyglądał identycznie jak ten z 5v5, tyle że nie będzie serii do następnej rangi, czyli gdy masz 99lp na srebrze i dostaniesz 11lp - awansujesz i masz 10pkt na goldzie. 

Wciąż myślę, że rozwiązanie drabinkowe byłoby o wiele lepsze (np. SILVER I to 449lp, a GOLD IV to 450+).

Byłoby to przyjemniejsze i mielibyśmy podgląd którzy w rankingu globalnie jesteśmy.

Poza tym wydaje mi się, że TFT jak na ten czas jest za słabo zbalansowane. Granie pod Elementali jest 100% wr. Potem to znerfią i zaraz jakaś inna klasa będzie 100%wr.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
3 godziny temu, xOstateczny napisał:

Wciąż myślę, że rozwiązanie drabinkowe byłoby o wiele lepsze (np. SILVER I to 449lp, a GOLD IV to 450+).

Byłoby to przyjemniejsze i mielibyśmy podgląd którzy w rankingu globalnie jesteśmy.

Poza tym wydaje mi się, że TFT jak na ten czas jest za słabo zbalansowane. Granie pod Elementali jest 100% wr. Potem to znerfią i zaraz jakaś inna klasa będzie 100%wr.

Według mnie to będzie tak na początku ?

image.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Myślałem, że TFT szybko się znudzi, ale od czasu, kiedy dodali system rankingowy do tego trybu, to nawet zaobserwowałem wzrost zainteresowaniem tą mini-gierką (bo chyba tak możemy to nazwać). Ciekawe, ile się to utrzyma, ale mam wrażenie, że będzie to popularny tryb przez dłuższy czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...