Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo wysoki ping w CS:GO

Serpens12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od ponad miesiąca mam problem z pingiem w CS GO.  Kiedy wchodzę na  turniejowe/uproszczone na serwery społeczności czy inne tryby w csie zawsze wyrzuca mnie z powodu bardzo wysokiego pingu oraz wyskakuje komunikat, że  mam jakiś error z pakami. Próbowałem różnych sposobów czyściłem kompa CCleanerem,skanowałem  róznymi antywirusami typu adaware antivirus, malwarebytes, itp. Wyłączałem zaporę systemu windows, wyłączałem programy, które mogą podwyższyć ping np torrent, antywirus itp. Lecz nic nie pomagało. Bardzo proszę o jakąś poradę,  ponieważ już meczę się z tym problemem prawie 2 miesiące. 

Opublikowano

1. Posiadasz QoS w Routerze?

2. Masz dosyć niski Upload, spróbuj ustawić połączenie taryfowe (jeżeli posiadasz Windows 10) i wyłącz automatyczne pobieranie aktualizacji przez Windows Update/Aplikacje

3. Możesz spróbować aplikacji NetBalancer

4. Przetestuj ping na polskich serwerach (wyszukaj na liście serwerów)

Opublikowano

1. Mam liveboxa nie wiem za bardzo gdzie to sprawdzić jakbyś mógł mi powiedzieć.             

2. Windowsa 10 nie mam, mam win7 wyłączyłem pobieranie aktualizacji        

3. Pobrałem, uruchomiłem i nic nie pomogło

4. Wchodzę i odrazu wyrzuca z powodu pingu i błędu z pakami                        

Opublikowano

Nie masz ustawionego jakiegoś limitu łącza w CSGO/Steam'ie?

Ustaw w NetBalancerze wyższy priorytet dla CSGO, oraz uruchom naprawę plików CSGO (skoro otrzymujesz komunikat o błędu z paczkami)

Masz dużo urządzeń podłączonych do Livebox'a? (oraz aktywnych w tym momencie). Jeżeli nie potrafisz tego naprawić, to może pora na kontakt z dostawcą?

Opublikowano

Nie, nie mam ustawionego limitu przed chwilą sprawdzałem. Ustawiłem w netbalancerze priorytet najwyższy  dla cs go i dalej to samo, sprawdzałem spójność plików gry i nawet re-installowalem gre i nadal to samo, aktualnie mam tylko podłączony do liveboxa komputer i dzwoniłem już do dostawcy i powiedzieli że u nich na linii wszystko ok

Zaobserwowałem pewną sytuację z moim pingiem.  Dzisiaj rano oraz po południu w ogóle nie mogłem grać, ponieważ co chwilę mnie wywalało z serwerów. Ale gdy wszedłem o godz 22 na serwery csa ping się w miare ustabilizował, wynosił on stałe 80ms i w miare dało się grać. Czy jest na to jakaś rada?

• Aive zmienił(a) tytuł na Bardzo wysoki ping w CS:GO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...