Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wejściem na serwer - Bad packet 26

kr4sherpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie mogę dobić do serwera ponieważ pokazuje mi się błąd:

Failed to connect to the server. 

Internal Exception: io.netty.halder.codec.DecoderException: java.io.IOException: Bad packet id 26

Korzystam z minecrafta wersji 1.14.2

Java: 8.211 

Komputer: Intel i5, 8gb ram, radeon 512mb, windows 7 x64

Próbowałem przeinstalować minecrafta, javę oraz korzystać z różnych luncherów  (Shinigma i Tlauncher) i nic nie pomaga. 

Nie mogę znaleźć niczego na temat tego błędu w googlach. 

Ktoś ma jakiś pomysł? 

Opublikowano

Sprawdź zaporę systemową czy czegoś nie blokuje albo antywirus.

Do jakiego serwera próbujesz dołączyć?

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

Nie masz jakiś modów zainstalowanych? Możesz dołączyć do innych serwerów? Jaki to serwer?

Opublikowano

A serwer jest na wersję, na której próbujesz dołączyć?

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

• dawidex335 zmienił(a) tytuł na Problem z wejściem na serwer - Bad packet 26
Opublikowano

Tak serwer jest na najnowszą wersję i z takiej też korzystam (1.14.2). Jest to prywatny serwer, który założyliśmy z  kolegami, zwykły vanilla. Pobraliśmy ten sam launcher i tylko ja nie mogę na niego wejść i tylko ja mam taki błąd. Nie mam żadnych modów, czysty minecraft. 

Do innych serwerów też nie mogę dołączyć. 

Opublikowano

Jeśli nie możesz dołączyć do innych serwerów to jakiś błąd leży po Twojej stronie czyli problem z klientem czy coś podobnego.

Spróbuj może założyć nowego użytkownika na windowsie i tam zainstalować MC i dołączyć (wątpię, że pomoże).

Ewentualnie jeszcze takie pytanie czy ktoś prócz waszej dwójki tam gra? Czy serwer jest na komputerze kolegi, czy na zewnętrznej maszynie?

Możesz jeszcze podesłać logi z konsoli podczas próby wejścia na serwer, może akurat coś przydatnego tam jest co pozwoli rozwiązać Twój problem.

Opublikowano

Próbowałem z innego konta ale też nie działa, inni też wchodzą na ten serwer bez problemu. Stoi na maszynie. W logach serwerach patrzyliśmy nawet nie pojawia się próba połączenia z mojej strony.

Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale pokażę jak to wygląda z mojej strony: 

image.png

Opublikowano
3 minuty temu, kr4sherpl napisał:

Próbowałem z innego konta ale też nie działa, inni też wchodzą na ten serwer bez problemu. Stoi na maszynie. W logach serwerach patrzyliśmy nawet nie pojawia się próba połączenia z mojej strony.

Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale pokażę jak to wygląda z mojej strony: 

image.png

To nie są logi z serwera, lecz z Twojego launchera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...