Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 4k

Cay

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Hej, 

Jaki masz budżet na zakup? - +/- 4k

Kiedy zamierzasz kupić laptopa (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? czerwiec

Jaki ma być rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość)?  13-17 

Jakie będzie główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)?  grafika, laptop na studia, od czasu do czasu może jakaś gierka, być może także montowanie filmików, bo mam się zamiar za to zabrać jak sprzęt pozwoli

Czy masz jakieś Wymagania specjalne (np. matowa matryca.)?  ----

Czy masz jakieś osobiste preferencje? ---

Czy do laptopa ma być dołączony system operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)? Tak

Od razu zaznaczę, że już radziłem się paru osób, ale liczę tutaj na najbardziej fachową poradę... Zastanawiam się między innymi nad macbookiem, pracuję na ip i pasują mi rozwiązania od apple, w tej cenie jednak muszę rozglądać się za czymś używanym jeżeli chodzi o pro, lub najniższą konfiguracją air'a, który idk jak sprawuje się w grafice. Z drugiej jednak strony wcale nie jestem zamknięty na rozwiązania z windowsem, lepiej zawsze kupić coś nowego z gwarancją. Laptop musi być w miarę mobilny, ze względu na to, że ma to być sprzęt na studia. 

Z góry dzięki za pomoc, dawno mnie tu nie było :P

5jJNSGS.png

Opublikowano

Cześć Cay, jeżeli wybierzesz sprzęt na Windows na pewno będzie sporo wydajniejszy jeżeli chodzi o podzespoły, choć to nie zawsze idzie w parzę z mobilnością.

Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/16GB/1TB/Win10X GTX1050Ti

Matryca FULL HD matowa IPS, procesor 8 generacji 4 rdzeniowy, ciekawy design stonowany i elegancki, wygodna podświetlana klawiatura, dobra kultura pracy stabilna praca procesora i procesora graficznego pod obciążeniem, umiarkowane temperatury i hałas.

Jeżeli chodzi o mobilniejsze sprzęty

ASUS VivoBook Pro 15 N580GD i5-8300/16GB/256+1TB/W10

Matryca FULL HD AMVA choć gorszej jakości od matrycy w Lenovo, aluminiowa obudowa niska waga poniżej 2kg, przy takim konfiguracji to całkiem niezły wynik, podświetlana klawiatura, system w cenie.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...