Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw komputerowy do gier - około 4000 zł

Koryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie, chciałbym złożyć zestaw komputerowy do gier, w okolicach mniej więcej 4000 zł. Może być z 300 zł więcej, może być z 300 zł mniej. Dodatki typu słuchawki, myszka, klawiatura itp.itd. już posiadam, to samo w kwestii monitora, dlatego wystarczy sama jednostka. Napęd CD/ROM Asus DRW-24F1MT można przenieść do nowego komputera, dlatego tą kwestię można pominąć. System operacyjny Windows 10 kupię osobno. Liczy się dla mnie najbardziej karta graficzna i RAM, którego powinno być przynajmniej 16 GB, aby nowe gry działały bardzo wydajnie na najwyższych opcjach graficznych. Przydałby się też dysk HDD z 2 TB i dysk SSD z 512 GB. Ważne jest dla mnie też to, aby sprzęt był wytrzymały, ponieważ komputer może czasem być włączony nawet do 36h. Chciałbym też, aby wytrzymał przynajmniej 5 lat. Jeśli chodzi o procesor to mam Intel Core i5-2500K sprzed 9 lat, więc można by było go zostawić o ile nie ograniczałby pracy innych komponentów. Jeśli będzie ograniczał to zawsze można wymienić. Nie chciałbym też ograniczać pod względem budżetu innych komponentów, na przykład zasilacza, żeby komputer działał stabilnie. Nie chcę też za bardzo bawić się w podkręcanie, bo się na tym w ogóle nie znam. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i życzę miłego dnia.

Opublikowano

Moja propozycja: https://www.x-kom.pl/lista/u0xjjexem

SilentiumPC 550W Supremo M2 Gold

G.SKILL 16GB 3000MHz Aegis CL16 (2x8GB)

Crucial 500GB 2,5" SATA SSD MX500

SilentiumPC Armis AR3 TG z oknem

Gigabyte Z390 GAMING X

Palit GeForce RTX 2060 Gaming Pro OC 6GB GDDR6

Intel i5-9400F 2.90GHz 9MB BOX

Ewentualnie możesz jeszcze dołożyć chłodzenie SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 pracuje ciszej od stokowego, choć nie jest wymagane.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...