Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki widok listy budynków do rozbudowy wolicie?

Lowiczak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Piszę grę przeglądarkową gdzie główni bohaterowie to mrówki, (jakiś czas temu kupiłem sobie mrówki i mnie naszło na napisanie gry) zrobiłem kilka ekranów gry, 1 na powierzchni i kilka pod ziemią, każdy z tych ekranów/lokacji zawiera swoje budynki.

Zastanawiam się czy po kliknięciu w budynek pokazywać dodatkowo listę pozostałych budynków dostępnych w innych lokacjach czy raczej użytkownik powinien wejść do odpowiedniej lokacji i w niej dopiero powinien mieć możliwość rozwoju konkretnych budynków.

To samo dotyczy technologii, które są w konkretnych lokacjach.

Czy takie klikanie między ekranami/lokacjami w grze przeglądarkowej nie będzie zbyt czasochłonne/monotonne.

Co Waszym zdaniem będzie lepsze, przełączanie się między lokacjami w celu rozbudowy budynku/technologii czy widok wszystkich dostępnych budynków, a jedynie jakiś zakładki?

Opublikowano

Według mnie, ta pierwsza opcja jest lepsza. Dlaczego, to już Ci tego akurat nie wyjaśnię ?

Ale dlaczego akurat mrówki? Dlaczego je kupiłeś? Już sobie wyobrażam - "Mrówkowa gra przeglądarkowa" ?

Opublikowano

Co do zakupu mrówek to kocham zwierzęta. Podczas ich obserwacji spodobała mi się ich współpraca, bezgraniczne oddanie królowej, nie poddawanie się w dążeniu do osiągnięcia zamierzonego celu, zaczęły mnie po prostu fascynować. Te zachowania stały się inspiracją do napisania gry. Z kodowanie nie ma problemu idzie jak po maśle ale gorzej z grafiką.  Poniżej screen z koncepcyjna grafiką, okręgi będą tunelami do innych lokacji. W lokacjach będę konkretne budynki od lokacji, szukam grafika do tego aby wdrożył moje pomysły do rzeczywistości a wspieram się na razie jakimiś z neta aby nie było bardzo sucho.

Screenshot_2019-05-17 Game(1).png

Opublikowano

Mrówkowej gry bym się nie spodziewała, fajny pomysł. :) Wg mnie lepsze będzie przełączanie między lokacjami.

Opublikowano

Jak na razie zapał mnie nie opuszcza, co do pomysłu dlatego go realizuję ponieważ nie widziałem takiego motywu, liczę że się przyjmie, jak tylko będzie Beta dam znać na forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...