Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z płynnością gry

Pumson99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem tu nowy, za wszelkie błędy, jeśli zrobiłem coś nie tak serdecznie z góry przepraszam. Od pewnego czasu zacząłem grać w CS:GO lecz borykam się z pewnym problemem, co jakiś czas mam dziwne ścinki, na pół sekundy, czasem sekundę (jak wiadomo w takiej grze to dużo szczególnie jak się strzela do wroga). Najczęściej właśnie zacinki mam podczas strzelania...  Często po ścince jestem już martwy. Ping raczej nigdy nie przekracza 20ms a zazwyczaj jest na poziomie poniżej 10ms. Fps 150-250 lecz zablokowany na 60, temperatury w normie. Szukałem po różnych forach odpowiedzi od ponad tygodnia i nic nie znalazłem. Dodam że próbowałem przeinstalować grę na systemowy dysk SSD lecz Steam ciągle wyrzuca mi komunikat że dysk jest tylko do odczytu (Choć tak na prawdę nie jest), więc spróbowałem zainstalować na drugim twardzielu i nadal to samo, więc wydaje mi się że to nie jest wina dysku tak czy siak. Dzieje mi się tak tylko z CS'em, GTA Online działa dobrze... Bardzo proszę o jakieś porady, nie mam już do tego sił a chętnie bym pograł w końcu bez tych głupich ścinek...

Opublikowano

Najlepiej by było jak V-sync być wyłączył i sprawdź czy Ci pakiety nie uciekają przypadkiem bo nawet 2% pakietów może robić takie ściny

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Amd athlon 880k + msi 1050ti, dawno temu na  starym a6 7400k i 750ti chodziło to dobrze, a z tym v-sync jutro sprawdzę bo dziś akurat nie mam  dostępu do komputera ?

Opublikowano

Niestety, v-sync wyłączony, a z tymi pakietami, to jak sprawdzić? wziąłem wszystkie możliwe ustawienia graficzne na minimalne, trochę było lepiej, ale po kilku dniach stwierdziłem że dalej to samo, jest to na tyle drażniące że wogowie czasem po prostu teleportują się z miejsca na miejsce... co uniemożliwia w ogóle trafienie ich... 

Opublikowano

Na netgraphie jest, możesz zarzucić screena, a nawet dwa z widocznym netgraphem z jakiegoś deathmatcha a najlepiej z momentu kiedy to występuje. Problemem może być internet - szczególnie jeśli radiowy/po wi-fi, ale to tylko poszlaka - skaczący var może powodować teleporty przeciwników, ale var nie zawsze odnosi się do internetu, bo może to być związek z oprogramowaniem albo konkretnym podzespołem (najczęściej procesorem).

Co do dysku ssd do odczytu - uruchomienie steama jako admin i wtedy próba instalacji czy przeniesienia gry na dysk systemowy najczęściej pomaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...