Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stary, dobry serwer hardcore

Gość edzio2678

Rekomendowane odpowiedzi

Gość edzio2678
Opublikowano

Uwaga, jestem świadom iż nie jestem ani pierwszym ani ostatnim który porusza ten temacik...

Witajcie forumowicze. Szybciutki wywiadzik środowiskowy.

Propozycja - Hardcore w starym stylu ale co to znaczy?:

- Niziutki drop ze stone

- Ban na 3 dni po śmierci

- Gildie

- Generalnie powrót do starego dobrego "skafa"

Na czy serwer by zarabiał?

Bez żadnych zbędnych pierdół:

- Unbany

- Kolorowy nick

- Ew. Rezerwacja slota (do przegadania

i to wszystko...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teraz kilka pytań do was moi drodzy!

Q | No.1: Serwer byłby początkowo na 1.8. Co wy na to?

Q | No.2: Opyla się robić coś takiego? Grałby ktokolwiek? Jest ktoś chętny na taki powrocik na stare śmieci? Serio, żadnych j****ch vipów.

Q | No.3: Jakieś propozycje od was. 

Opublikowano

Chętnych znajdziesz wiele, graczy może ze dwóch. Taka jest niestety prawda, sam bym zagrał, a nawet bym grał do końca (zależy zresztą, czy z kimś), jednak ludzie po prostu już od tego odeszli - skończyło się.

Już pisałem, że bym grał?

@edit Ewentualnie, zamiast grać, to mógłbym pomóc przy dopracowaniu serwera, nawet jako technik, czemu nie.

@edit2 W sumie, to przez skończone czasy z tymi prawdziwymi serwerami miałem depresję, bo inni mówili "nie masz życia", a ja siedziałem w tym nadal, teraz siedzę za to w javie, pisząc pluginy pod różne tryby dla siebie.

@edit3 Tak do tego @edit2, to łezka się w oku kręci, pozdrawiam.

Gość edzio2678
Opublikowano
Przed chwilą, Ekrahb napisał:

Chętnych znajdziesz wiele, graczy może ze dwóch. Taka jest niestety prawda, sam bym zagrał, a nawet bym grał do końca (zależy zresztą, czy z kimś), jednak ludzie po prostu już od tego odeszli - skończyło się.

Już pisałem, że bym grał?

Dziękuję Ci bardzo za wypowiedzenie się w temacie i czekam na następne głosy :D.

Opublikowano
20 godzin temu, edzio2678 napisał:

Q | No.1: Serwer byłby początkowo na 1.8. Co wy na to?

Q | No.2: Opyla się robić coś takiego? Grałby ktokolwiek? Jest ktoś chętny na taki powrocik na stare śmieci? Serio, żadnych j****ch vipów.

Q | No.3: Jakieś propozycje od was. 

1. W jakim świecie Ty żyjesz? Mamy rok 2014 czy 2019? Możliwie najnowsza, a nie jakiś stary szrot (już widzę spinę o to).

2. Bez vipów = bez zarobów - dzieciaki nie miałyby co robić z pieniędzmi, unbany mogą być.
3. Nie rób kolejnego syfu na 1.8 z VIPami, sklepem z dobrymi itemami. Jakieś bazary, licytacje i inne mile widziane.

20 godzin temu, edzio2678 napisał:

Generalnie powrót do starego dobrego "skafa"

W tych czasach może być spory problem, obecne community gdy zdeda wychodzi z serwera i już tam nie wraca, bez kitów dzieciarnia nie będzie grać bo oni muszą mieć wszystko na tacy.

8aVvxa2.png

Opublikowano
25 minut temu, Kubix03 napisał:

W tych czasach może być spory problem, obecne community gdy zdeda wychodzi z serwera i już tam nie wraca, bez kitów dzieciarnia nie będzie grać bo oni muszą mieć wszystko na tacy.

W temacie mowa nie tylko o "dzieciarni", ale także o starszych graczach, którzy mają dużo wolnego czasu.

Gość edzio2678
Opublikowano
2 godziny temu, Kubix03 napisał:

1. W jakim świecie Ty żyjesz? Mamy rok 2014 czy 2019? Możliwie najnowsza, a nie jakiś stary szrot (już widzę spinę o to).

2. Bez vipów = bez zarobów - dzieciaki nie miałyby co robić z pieniędzmi, unbany mogą być.
3. Nie rób kolejnego syfu na 1.8 z VIPami, sklepem z dobrymi itemami. Jakieś bazary, licytacje i inne mile widziane.

Myślałem początkowo nad 1.8 spokojnie. Jeśli chodzi o przyszłość rzecz jasna zostałaby dołożona kompatybilność z wersjami wyższymi.

Dziekuje oczywiście za opinie. Czekam na dalsze głosy. Póki co nikt mnie jakoś poważnie nie shejtował więc widzę, że jest trochę osób którym brakuje prawdziwego Hardcore’a ?

Opublikowano

Hardcore to nie jest drop z kamienia ?

Nikt ci na tym serwerze nie zagra no chyba ze bedziesz mial jakas reklame - pograja kilka dni i wyjda.

Moim zdaniem serwer nie przetrwa tygodnia (o ile wystartuje) nic nowego nie wprowadzisz, stara wersja.

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Gość edzio2678
Opublikowano
2 minuty temu, Aides napisał:

Hardcore to nie jest drop z kamienia ?

Nikt ci na tym serwerze nie zagra no chyba ze bedziesz mial jakas reklame - pograja kilka dni i wyjda.

Moim zdaniem serwer nie przetrwa tygodnia (o ile wystartuje) nic nowego nie wprowadzisz, stara wersja.

1. Oczywiście, że na Hardcore może występować drop z kamienia. Jeżeli się ustawi odpowiednio niski drop to rozgrywka może być naprawdę ciężka.

2. Niestety reklama to największy problem ale może udało by się coś wykombinować.

3. Nic nowego nie wprowadzam? A czy uważasz, że obecne nowości są "spoko"? Vip'y, turbo dropy, mieczy sharpness 6, kilofy z IS. To są nowości obecnych serwerów typu hc. Może i dzieciom się na tym dobrze gra bo łatwo. Zamysł mojego serwera jest prosty. Prawdziwy, stary Hardcore - bez żadnych ułatwiaczy, Vipów itp. Poprostu powrót do korzeni.

Tak czy inaczej bardzo dziękuję za wypowiedź i czekam na następne! :)

Opublikowano

Mówię jak jest ? Nie jest to pierwszy projekt "Hardcore" i wszystkie są takie samy tzn: ban po śmierci, niski drop z kamienia.

Tworzenie serwera hardcore to strata czasu i pieniędzy - bez odpowiedniej reklamy (ytberów którzy będą codziennie grali) ten serwer się nie rozwinie. A jeśli serwer ma być ciekawy to muszą być gracze w końcu na tym polega gra

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Wątpię w twój plan. Dlaczego? Ponieważ sam taki miałem rok 2016, 2017, 2018 przez te 3 lata stworzyłem paczkę idealną tylko co z tego jak wychodzi nowa wersja i trzeba 70% poprawiać. Po drugie nawet jeżeli będziesz już gotowy i wszystko stworzysz przyjdzie czas na kupno serwera... Na tym skończy się twój zapał, a nawet jeśli już kupisz tą maszynę to zanim wszystko ruszy będziesz musiał ją przedłużać. Skończy się to tym, że zaczniesz wprowadzać różne ulepszenia i znów hajs wydasz bez całkowitej potrzeby gdyż projekt i tak nie wystartuje. Jednak dalej jest szansa na twoją odmienność od innych osób, które takowy serwer chciały stworzyć i projekt nad, którym ciężko pracowałeś ujrzy światło dzienne... Tak... TYLKO CO DALEJ? Bez reklam możesz pomarzyć nawet o 2 graczach, którzy byli by totalnymi randomami. Ale dobra dajmy na to, że zapłaciłeś za kilka reklam i dość dużo osób się napaliło (zresztą jak dzieciaczki na każdą wiadomość odnośnie serwera HARDCORE) to i tak w większości będą to same dzieci co jak ktoś wyżej napisał, że dzieci jak umrą kończą grać i idą szukać czego innego. Ma rację bo tak to się skończy, tym bardziej, że są to 3 DNI dla nich to tyle czasu, że gdyby był dalej stary dobry SKKF i dzieci jakie są teraz to po prostu skakły by po ścianach. Każdy kto mówi, że będzie grać na DAWNYM SERWERZE HARDCORE to mówi to tylko, bo znudziło mu się wszystko wejdzie góra na 2 dni coś tam pogra, zaprosi kolegów i możliwe, że założą gildie pójdą się klepać i koniec tyle ich będziesz widział na swoim wielkim projekcie, w który zresztą władowałeś kupę kasy, wysiłku oraz czasu.

WERDYKT: Twój pomysł legnie w gruzach po ok. 2-3 miesiącach więc raczej nie radze się w ogóle w to pakować, stracisz swoje nerwy i czas, który mógłbyś poświęcić na co innego

Opublikowano

@up Zależy, jak na to patrzeć. Według mnie to brednie, bo niby coś tam wiecie, jak to jest z mchc, czy craftcore, ale te serwery to ruina, dodali tam nie wiadomo czego i popsuli i dzieciom i starszym rozgrywkę. Patrząc na to z takim podejściem można by tylko pomarzyć o setkach, a nawet o dziesiątkach graczy. W takim wypadku projekt trza zrobić idealny, prosta rozgrywka, dużo reklam i wystartować z pełną parą. Da się, ja w to wierzę.

@edit A co do wersji, to nawet nie trza aktualizować, bo po co, skoro gracze by byli na 1.8, znajdą się, i zostaną, jeśli by musieli.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Stary, dobry serwer hardcore

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...