Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dpi w CS:GO

lolq123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem już dłuższy czas z moim sensem czy też dpi w cs go. Otóż nie wiem jak to może być możliwe ale mam w cs go ustawione, 400dpi, i 0,69 sens w cs go, i dla mnie to jest i tak za szybko.. A jak ustawie np 1.0 to tak szybko mi się rusza jakby na 7.0, coś napewno nie jest tak i nie wiem gdzie jest błąd, teraz mam myszkę zowie fk1+, i też sprawdzałem na innych myszkach np jak na g403, i dalej to samo to napewno nie winna myszki, moja rozdzielczości 1440x1080. Nie wiem w czym problem.. Dzięki z góry 

Opublikowano

Rozdziała rozciągnięta? Jeśli tak to na rozciągniętej ma się wrażenie szybszych ruchów horyzontalnych.

Problemem może być jeszcze włączona akceleracja w grze lub w Windowsie, w przypadku akceleracji w Windowsie (zwiększona precyzja wskaźnika) można ominąć to włączając w grze bezpośredni odczyt lub wpisując w konsole m_rawinput 1.

Kolejną przyczyną może być po prostu podkładka typu speed.

Opublikowano
8 godzin temu, Anhin napisał:

Rozdziała rozciągnięta? Jeśli tak to na rozciągniętej ma się wrażenie szybszych ruchów horyzontalnych.

Problemem może być jeszcze włączona akceleracja w grze lub w Windowsie, w przypadku akceleracji w Windowsie (zwiększona precyzja wskaźnika) można ominąć to włączając w grze bezpośredni odczyt lub wpisując w konsole m_rawinput 1.

Kolejną przyczyną może być po prostu podkładka typu speed.

Rozdzialka paski, mam w Windowsie to oznaczone, podkładkę mam steelseries qck, więc wątpię że to w tym problem, bo to nie jest możliwe żeby tak było że 400dpi i sens 0,69.. Jak myślisz..? 

Opublikowano

Oznaczone czyli? Bezpośredni odczyt włączony? QCK to żółw podkładka, także wykluczamy ścierkę od SS.

Jaką posiadasz wartość komendy m_yaw? Domyślnie m_yaw ma wartość 0.022 i zalecałbym nie zmieniania tego.

Tak w ogóle to próbowałeś najlepszy z możliwych sposobów czyli usunięcie configu i sprawdzenie na domyślnym czy problem występuje?

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z dpi w CS:GO
Opublikowano

Zwiększ precyzję wskaźnika oznaczone, m_yaw taki jak napisałeś mam, configi nowe nic dalej to samo...  Ogólnie czuje przecież na pulpicie że myszka szybko chodzi.. Za szybko jak na taki dpi 

Opublikowano

Opcja "zwiększ precyzję wskaźnika" ma być odznaczona jeśli nie chcesz akceleracji - ja zawsze odznaczam. Szybkość wskaźnika powinna być pośrodku (szósta kreska).

Odinstaluj każde oprogramowanie, które steruje myszką jeśli jakieś posiadasz (Razer Synape, oprogramowanie Logitecha). Jak masz jakieś Razer Cortex czy inny syf to też wywal.

Potem usuwasz z menedżera urządzeń swoją myszkę, później podpinasz ją na nowo.

Polecam aktualizacje sterowników USB - tutaj zalecam nie korzystanie z syfu jakim jest Driver Booster tylko pobranie sterowników z strony producenta płyty głównej/laptopa.

Miło by było jakbyś dał info jaki masz system oraz jaki sprzęt posiadasz.

Jesteś pewien, że 400dpi masz? Dioda pod spodem myszy świeci się na czerwono?

Możesz spróbować też m_rawinput 0.

Aha taka sprawa - przy włączonej akceleracji w Windowsie mysz chodzi wolniej, bo tak działa akceleracja. Przy wyłączonej mysz chodzi szybciej.

Ogólnie problem masz dziwny stawiam na problem z sprzętem, oprogramowaniem lub systemem, albo po prostu masz dziwne odczucia. Nie wiem jakie miałeś myszki poprzednio.

Opublikowano

Zrobilem wszystko jak kazales , nie mialem nic z oprogramowania jakiej kolwiek myszki, aktualizowalem sterowniki wszystkie sa aktualne, mialem dwie myszki pierwsze g403 myslalem ze to jej wina , wiec kupilem fk1+ i dalej to samo z tym dpi. Ogólnie na starym kompie nie mialem problemow , ale zmienilem komputer na nowy i sa problemy.

Mój sprzęt 

Mysz Fk1+

Procesor -  Inter core i5-8400 2.80ghz
Karta graficzna - Nividia Gtx 1060 6GB

Monitor 144hz
Windows 10 orginalny x64

Ogolnie dopiero ten komputer ma 1 rok tak ze jest nowy i tylko mam problem z tym dpi. Chyba jedyne wyjscie bedzie format komputera ...

Opublikowano

Zanim zarzucisz format polecałbym uruchomić powershella jako administrator i wpisać:

sfc /scannow

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Możliwe, że jakieś pliki systemu są uszkodzone a tymi komendami można je naprawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...