Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zablokować komende

XenoX_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pytanie jak zablokować komende

/help

Oraz jak dodać komende

/drop (aby na czacie wyświetlała się szansa na drop np. diamentu 3.0%)

Opublikowano

1. uzyjesz listenera i bedziesz nasłuchiwał event playercommandpreprocess event, sprawdzisz czy message to "/help", jak tak to cancelujesz event, wystarczy wpisac w google "listeners tutorial spigot"

2. np. commandexecutor, wystarczy wpisac "commandexecutor tutorial spigot"

Opublikowano
Dnia 5.05.2019 o 14:07, toWcaleNieOn_;/ napisał:

1. uzyjesz listenera i bedziesz nasłuchiwał event playercommandpreprocess event, sprawdzisz czy message to "/help", jak tak to cancelujesz event, wystarczy wpisac w google "listeners tutorial spigot"

2. np. commandexecutor, wystarczy wpisac "commandexecutor tutorial spigot"

lepiej jest usunac komende :/ albo wstawic pustego executor
https://hub.spigotmc.org/javadocs/bukkit/org/bukkit/command/PluginCommand.html#setExecutor-org.bukkit.command.CommandExecutor-

Opublikowano
15 godzin temu, damianq20 napisał:

usuniesz komende, ale wiadomosci juz nie wyslesz i jak wstawisz pustego executora to bedzie moglo sie gryzc jakos z innym pluginem (ktory ma tą komende /help) nie wiem co on chce zrobic, nie wiem czy to wbudowana komenda czy od jakiegos pluginu, jak jest od razu "wbudowana" to przeciez moze zabrac permisje po prostu od tej komendy w np. permissions ex

Opublikowano

podales przyklad w pluginie , to ci to poprawilem :l , bo to co ty zakladales jest ,eE slabe ?
ogolnie jest tak ze jesli chcesz sie pozbyc komendy help to ja usuwasz :/ , jesli jakis plugin ja nadpisuje (sam taki plugin mialem) to dalej nic nie stoi na przeszkodzie aby ja wywalic ,. po prostu komenda nie bedzie istniala , jesli chesz wyslac wiadomosc po wpisaniu komendy to dodajesz magiczna linijke kodu do pustego executora sender.sendmessage(); a blokowanie komendy poprzez event mialo by taki sam skutek jak tutaj ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...