Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Enderchest problem z lagami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem serwer hostowany przez enderchest, tylko mam problem ze sa ogromne lagi. Ramu mam 2k i zuzywa mi praktycznie cały, jezeli chodzi o ilosc osób max-2, pluginy-0. Aktualna wersja 1.14, miałem wersje 1.13 i miałem zuzycie jakies 1.8-1.9 wiec praktycznie maxymalne, co moze byc tego przyczyna? optymalizacja? jakis mój bład? hosting?
Podsyłam

server properties: https://pastebin.com/Cgbc7BxW
Konsola: https://pastebin.com/zrxamQ79
ma ktos jakis pomysł co moge zrobic zeby serwer działał lepiej?
Z góry dzieki za odpowiedz.

Opublikowano
1 godzinę temu, monfiks1999 napisał:

Witam, zakupiłem serwer hostowany przez enderchest, tylko mam problem ze sa ogromne lagi. Ramu mam 2k i zuzywa mi praktycznie cały, jezeli chodzi o ilosc osób max-2, pluginy-0. Aktualna wersja 1.14, miałem wersje 1.13 i miałem zuzycie jakies 1.8-1.9 wiec praktycznie maxymalne, co moze byc tego przyczyna? optymalizacja? jakis mój bład? hosting?
Podsyłam

server properties: https://pastebin.com/Cgbc7BxW
Konsola: https://pastebin.com/zrxamQ79
ma ktos jakis pomysł co moge zrobic zeby serwer działał lepiej?
Z góry dzieki za odpowiedz.

Najlepiej, żeby serwer działał lepiej to zmień hosting. To jest jakiś żart, żeby bez pluginów serwer zjadał 2gb ramu.

Opublikowano
12 minut temu, Paderur napisał:

Najlepiej, żeby serwer działał lepiej to zmień hosting. To jest jakiś żart, żeby bez pluginów serwer zjadał 2gb ramu.

Dlatego własnie pytam, czy moze ja cos głupio zrypałem czy to wina hostingu, choc jak kiedys zakładałem serwery takich problemów nie miałem( mowie o innych hostingach)

Opublikowano
4 minuty temu, monfiks1999 napisał:

Dlatego własnie pytam, czy moze ja cos głupio zrypałem czy to wina hostingu, choc jak kiedys zakładałem serwery takich problemów nie miałem( mowie o innych hostingach)

Powiedzmy sobie szczerze, ec to jeden z gorszych wyborów. Na każdym tanim hostingu jest tak, że na jedynym dedyku stoi kilka serwerów - jak widać niektórzy nie znają umiaru XD

Opublikowano
26 minut temu, Paderur napisał:

Powiedzmy sobie szczerze, ec to jeden z gorszych wyborów. Na każdym tanim hostingu jest tak, że na jedynym dedyku stoi kilka serwerów - jak widać niektórzy nie znają umiaru XD

A jakie hostingu polecasz? 2osoby max gry, 1-3 pluxiny max, jakis worldedit i moze cos jeszcze. 

Opublikowano
1 godzinę temu, monfiks1999 napisał:

A jakie hostingu polecasz? 2osoby max gry, 1-3 pluxiny max, jakis worldedit i moze cos jeszcze. 

Titanaxe wydaje się w miarę okej

Opublikowano

STOP! To nie wina hostingu!

Wersja 1.14 to baaaaaardzo nie stabilna wersja. Albo inwestujesz majątek w maszynę albo czekasz aż wyjdzie stabilna wersja silnika :/

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus a nisi molestie, ultricies justo id, pharetra sem. Aliquam tempus hendrerit lorem non maximus. Duis rutrum quam id ipsum pellentesque blandit. Praesent quis massa arcu. Praesent cursus accumsan orci, venenatis facilisis orci accumsan quis.

Opublikowano
31 minut temu, lukasz7689 napisał:

Wersja 1.14 to baaaaaardzo nie stabilna wersja. Albo inwestujesz majątek w maszynę albo czekasz aż wyjdzie stabilna wersja silnika :/

Owszem. My także mamy masę klientów, którzy się skarżą na duże zużycie zasobów na wersji 1.14, ponieważ jest to wersja niestabilna.

Opublikowano
11 godzin temu, lukasz7689 napisał:

Rozumiem, a co z wersja 1.13 która zjadała mi 1.8 czasem tez skoczyła do maxa? co prawda czesciej 1-8/1-9 anizeli mi wywalilo serwer z powodu przeciązenia, ale jednak chyba 1.8 to i tak sporo jak na wersje z jednym dwoma modami z tego co mi wiadomo.
Jeżeli chodzi o 1.14 orientujesz sie moze ile sie czeka +/- na wersje stabilniejsza? 
Pytanie jeszzcze ile ramu bym potrzebował tak +/- dla 2 osób z 2/3 pluginami, mysłem ze 2k bedzie starczało ale juz sam nie wiem. 

Opublikowano

Serwer na 1.14 osobiście stawał bym gdy wyjdzie stabilna wersja Spigot i bukkit na 1.14.

Na serwer dla 2 osób z 2/3 pluginami wystarczy spokojnie 700MB ram.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus a nisi molestie, ultricies justo id, pharetra sem. Aliquam tempus hendrerit lorem non maximus. Duis rutrum quam id ipsum pellentesque blandit. Praesent quis massa arcu. Praesent cursus accumsan orci, venenatis facilisis orci accumsan quis.

Opublikowano
7 godzin temu, lukasz7689 napisał:

Serwer na 1.14 osobiście stawał bym gdy wyjdzie stabilna wersja Spigot i bukkit na 1.14.

Na serwer dla 2 osób z 2/3 pluginami wystarczy spokojnie 700MB ram.

Czyli rozumiem za jak na 1.13 tydzien temu mialem zuzycie 1.8k ramu to cos z hostingiem? nawet na czystym mc tak bylo. 
Jezeli chodzi o wersje 1.14 to rozumiem ze musze czekać, najwyzej bede, chce sie upewnic do konca tylko czy warto nadal inwestowac w EC czy nie lepiej zmienic hosting, ew pomyslec o własny VPS tylko chyba nie bardzo oplaca sie pod 2 osoby VPS tak mi sie wydaje.

edit:

Przeinstalowałem na 1.13.2, zuzycie nadal max, przy wejsciu na serwer i za chwile wyłacza z powodu obciązenia ..

Opublikowano

@monfiks1999

Niestety jak już wspomnieli panowie wyżej 1.14 to bardzo niestabilna wersja, więc jeżeli nadal chcesz grać na niej ze swoim kolegom to polecam poczekać aż wyjdzie stabilna wersja. Jeżeli szukasz dobrego hostingu to z całego serca polecam Ci lvlup.pro - duże doświadczenie oraz sympatyczny support, który nie zamiata problemów pod dywan. Na dwóch graczy z maksymalnie trzema pluginami powinieneś dla bezpieczeństwa przeznaczyć ok. 1GB ramu, ale niestety enderchest Ci tego nie zapewni, ponieważ oni tylko liczą na wyciągnięcie największej ilości pieniędzy od młodych graczy.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Enderchest problem z lagami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...