Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moja rozdzielczość 4:3 wydaje się być węższa

Kolin.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem dotyczący rozdzielczości w cs go. Jakiś czas temu zauważyłem, że moje 4:3 jest jakieś dziwne, tak jakby wszystko było węższe i nie mam pojęcia co z tym zrobić. Daje wam 2 screenshoty do porównania, po lewej jak powinno wyglądać 4:3 a po prawej jak u mnie wygląda. Z góry dzięki za pomoc

DD_MFFGWAAAbNHy.jpg

58373965_2185791171732162_602560723100368896_n.png

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z rozdzielczością
Opublikowano

Panel sterowania Nvidia -> Dostosuj rozmiar i pozycje pulpitu -> zakładka Skalowanie i tam zaznaczasz ↓ 

Spoiler

sample.png

Nie jestem pewien, czy w tym przypadku pomoże, ale warto spróbować :10_wink:

185241494535326637230.png

• N3ST0 zmienił(a) tytuł na Moja rozdzielczość 4:3 wydaje się być węższa
Opublikowano

Mam już to zaznaczone i zawsze miałem. Działa mi 4:3 ale jest takie inne jakby połączyło się z 16:9, nie wiem o co chodzi

Opublikowano

Tak, oba to 1280x1024. Nawet gdyby to ostatnio poczułem dużą różnice w wielkości modeli postaci

Żebyście się nie przyczepili, tak wiem że jest to 5:4 ale chodziło mi o opcje 4:3 bezpośrednio w grze z tą rodzielczością ;)

Opublikowano

Ta twoja rozdziałka jest rozciągnięta i widać węższe modele, czy po prostu są czarne pasy? Czasem tryb skalowania trzeba ustawić na grafikę, a czasem trzeba wyłączyć skalowanie w OSD monitora.

Opublikowano

Nie wiem czym może to być spowodowane, mam pewne podejrzenia, ale bez wglądu w Twój sprzęt i zainstalowane oprogramowanie to można wróżyć z fusów.

Osobiście jakby mi się przytrafił taki przypadek pierwsze co bym robił to reinstall sterowników GPU za pomocą DDU i reset ustawień monitora, jeśli ten miałby jakąkolwiek możliwość ingerować w skalowanie rozdzielczości. Jeśli problem by nadal występował to zastanowiłbym się kiedy konkretnie to się stało i co w tym czasie robiłem z komputerem (instalacja oprogramowania, zmiana sprzętu, aktualizacja, cokolwiek).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...