Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 8000 zł

MrTercio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Budżet 8000zł na komputer do gier, wliczając w to również obudowę, o której dobór również proszę. Uwagi :

Nagrywarkę CD/DVD już posiadam.

Koniecznie chce, aby był w tym zestawie dysk SSD 1TB

Zestaw o który proszę to jedynie obudowa i jej wnętrze, bez monitora, myszki, klawiatury i tym podobnych.

Bez systemu operacyjnego.

Obojętne mi to, czy będzie się dało podkręcać, choć pewnie w tej cenie i tak jest sam sprzęt, który się da podkręcać.

Zamierzam kupić na początku maja bieżącego roku

Aktualny komputer to taki grat że nic z niego nie ma co przekładać do nowego, chce nowiutki sprzęt.

Dziękuję serdecznie z góry!

EDIT: Zostawię wątek otwarty przez kilka dni, może pojawią się alternatywne propozycje do tej podanej przez pana Kaori.

• Aive zmienił(a) tytuł na Komputer do 8000 zł
Opublikowano
11 godzin temu, Kaori. napisał:

Zestaw zbudowany na podzespołach najwyższej jakości oraz wydajności. https://www.x-kom.pl/lista/xc7onf8kx 

Mam pytanie, czy dało by radę przekształcić ten zestaw tak, by zwiększając budżet do 8500zł, wepchnąć tam RTX 2080 oraz i7 9700k kosztem nieco tańszych innych podzespołów?

Opublikowano

Zmożliwością podkręcania https://www.x-kom.pl/lista/b4cfgk9oa

Thermalright HR-02 - Macho Rev. B

HyperX 16GB 3333MHz Predator Black CL16 (2x8GB)

Seasonic 650W Focus Plus 80 Plus Gold BOX

Crucial 1TB 2,5" SATA SSD MX500

MSI GeForce RTX 2080 DUKE 8G OC 8GB GDDR6

Gigabyte Z390 GAMING X

Intel i7-9700K 3.6GHz 12MB BOX

SilentiumPC Armis AR7 TG

Ewentualnie jeżeli masz zamiar robić wyższe OC Gigabyte Z390 AORUS PRO

Zasilacz 650W i tak jest już z zapasem.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Powiem wam że szczerze nie wiem, który wybrać. Nie wiem dlaczego jedni podają płytę główną za 500zł inni za prawie 900zł i jaką to robi różnicę. Nie wiem czemu jedni dają ramu za 400zł inni za 600zł i jaką to robi różnicę. w podkręcanie się raczej bawić nie będę jeśli o to chodzi. Ktoś doradzi co wybrać?

Opublikowano

Wybór droższej porządniejszej płyty głównej pozwoli w przyszłości podkręcić procesor zwiększając tym jego wydajność. Oc jest bezpieczne jeśli wie się co się robi.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
12 godzin temu, MrTercio napisał:

w podkręcanie się raczej bawić nie będę jeśli o to chodzi.

W takim razie wystarczy Ci Z390 Gaming X i tańsze chłodzenie (np, Fortis 3). Można zejść tym samym znacznie poniżej 8K.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...