Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade karty graficznej

WolfGamerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam taki zestaw kupiłem parę lat temu: https://www.morele.net/inventory/info/gIXMuP/ chciałbym wymienić tą kartę graficzną na nowy model budżet to coś około 2500zł + pieniądze ze sprzedaży tej karty gtx 1060.

Chciałbym wiedzieć czy sytuacja na tyle się uspokoiła że można spokojnie dokonać zakupu bo z tego co widziałem ta karta staniała o 300zł na morele więc może to czas na zakup nowej.

• Aive zmienił(a) tytuł na Upgrade karty graficznej
Opublikowano

Zestaw masz całkiem przyzwoity jeżeli chodzi o procesor. Grafika tak jak wyżej czyli RTX2070

MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8GB GDDR6

Zotac GeForce RTX 2070 AMP Edition 8GB GDDR6

Nie widzę w Twoim zestawie dysku SSD. Jeżeli jeszcze go nie posiadasz to moim zdaniem powinien być kupiony w pierwszej kolejności, zdecydowanie przyspieszy to działanie komputera.

Crucial 250GB 2,5" SATA SSD MX500

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
11 minut temu, Gajwer napisał:

Zestaw masz całkiem przyzwoity jeżeli chodzi o procesor. Grafika tak jak wyżej czyli RTX2070

MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8GB GDDR6

Zotac GeForce RTX 2070 AMP Edition 8GB GDDR6

Nie widzę w Twoim zestawie dysku SSD. Jeżeli jeszcze go nie posiadasz to moim zdaniem powinien być kupiony w pierwszej kolejności, zdecydowanie przyspieszy to działanie komputera.

Crucial 250GB 2,5" SATA SSD MX500

Dziękuję na pewno skorzystam z pomocy i co do dysku SSD posiadam dokupiłem IRDM PRO 240 GB w koszyku go nie ma bo dokonałem zakupu na x komie

Opublikowano

Zamówiłbym dzisiaj ale nadal waham się czy aby nie lepszym wyborem byłoby poczekanie na kolejną premierę kart od nvidii na początku 2020 roku z uwagi na fakt wielu negatywnych opinii na temat rtxów jakich na wyczytywałem się w komentarzach na yt pod benchmarkami czy innymi testami kart chociażby od Liptona Szymańskiego. Mimo tego że bardzo zależy mi na upgradzie mojej karty graficznej to nie wiem czy nie będzie to za wczesny wybór z uwagi na fakt ich wydajności w przyszłości która za cenę którą trzeba zapłacić nie powala, może zdecyduję się na gorszy model 2060 i tak przeczekam ten rok lub dwa, chociaż te 2GB ramu mogą robić dużą różnicę.

Opublikowano
3 godziny temu, Gajwer napisał:

Do 2020 to jeszcze masa czasu.

A co z kartami Navi od AMD które będą miały premiere w wakacje? Słyszałem że mają byc na poziomie mocy gtx 1080 z ray tracing, chociaż wiem że nie jest to oficjalna informacja ale nadal skusiłbym się skoro te karty mają być z średniej półki z bardzo przystępną ceną około $259 czyli lekko ponad 1000zł a nawet jeśli będzie te kilka stówek drożej to nadal byłoby przecież jak najbardziej dobrą okazją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...