Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MTA][RP] Horizon RolePlay

KurczaczekPLL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aeCn8VZ.png

Horizon - serwer, który rozwija się na polskiej scenie Multi Theft Auto. Naszym celem jest podbić wspomnianą scenę Role Play, gdyż jak wszyscy wiedzą Role Play Gaming (RPG) zostało już dawno mianowane znudzonym trybem przez Swoją gospodarkę i działanie niektórych serwerów. Pomyślałem pewnego dnia, że stworzę serwer Role Play, który będzie miał ogrom szczegółów związanych właśnie z tym trybem. Sam siedzę w tym od 2012r. więc moje doświadczenie z połączeniem pomysłów dotyczących zaprojektowania takiego serwera są na wysokim poziomie przez co klimat jak i utrzymanie serwera będzie dla mnie nie ciężkim zadaniem.  Sam serwer opiera się jak na razie na pomniejszych udogodnieniach co za tym idzie to nie wiele. Przed nami jeszcze trochu i więcej pracy, aby zdobyć szczyt, który jest powiązany właśnie z nazwą serwera. Można tutaj stwierdzić, że wszystko co zostaje zrobione oraz nazwane nie będzie przez przypadek to robione, gdyż wszystko będzie miało Swój szczegół i powiązanie. Dlatego Horizon(pl. szczyt) nawiązuje do wbicia się na szczyt polskiej screny Role Play'owej i pokazać, że są osoby, które chcą w 2019r. zrobią wszystko, aby zwołać starą rzeszę i także tych nowych graczy na serwer.

WhcuSB3.png

Cała rozgrywka opiera się w mieście Los Santos gdzie to każdy zna jej zakątki i wie dobrze gdzie się osiedlić dlatego też stawialiśmy na tą lokalizację. Nie mamy w planach robienia gospodarki, która pozwoli grę na poziomie easy jednakże stawiamy na medium-hard, aby gracze pograli i poznali przy tym systemy. Chcąc nie chcąc, aby mieć Swój pierwszy pojazd będący rowerem, skuterem, czy czterokołowcem trzeba będzie przegrać około 2 godziny, aby zarobić na rower z przerwami oczywiście na komputer, oraz około 4 godzinki na skuter i 10 godzin na pojazd oczywiście z dolnej półki. Myślę, że to dobre rozwiązanie, aby nie porównywać się do RPG'ów, które oferuje po jednym dniu intensywnej gry, pojazdy z górnej półki, i przy tym nic więcej. My zaoferujemy do tego wszystkiego przejazdy komunikacją miejską jak i przejazd taksówką, która będzie na start darmowa. Zrobimy tak, aby rozgrywka na serwerze się nie znudziła i była aktywnie grana. Multum prac rozwiniętych, które nie wymagają przejazdu o A do B, choć takie się znajdą z dodatkowym systemem, który rozwinie taką pracę o szczegóły. Szczytnym celem będzie zdobycie domu z garażem, albo i też Samego garażu, aby schować auto przed złodziejami, czy też ludźmi, którzy będą mogli je zdemolować, ale za to już będą kary, gdyż każda próba zdemolowania auta pięścią bez wcześniej odegranej akcji skończy się więzieniem (Admin Jail). Aby, wszystko miało ręce i nogi wprowadziliśmy dużo zabezpieczeń, które pozwolą na spokojną rozgrywkę, a także ograniczenie posiadanych dodatków.

fentnvX.png

Zasoby to kluczowa część wymagana do stworzenia serwera idealnego. Całość serwera tworzę od początku Ja, gdyż stwierdziłem, że pisząc Sam zdołam dojść do końcowego efektu, który oczekuje Ja. Oczywiście pomoc sprawuje mi społeczność na discordzie, która podsyła propozycję co dodać / zmienić / edytować co również pomaga w dowierzaniu, że nic nie umknie i będzie coś nowego. Cały gamemode opiera się na podstawie, która posiada drobne szczegóły. Jeszcze jest wiele do wprowadzenia, ale w końcu trzeba od czegoś zacząć, aby wprowadzać drobnicowe zmiany, które potem będą Wam pokazywane, abyście wiedzieli, że prace trwają i będą trwać do końca.

Sp1a2xS.png

Na serwerze znajdują się trzy frakcje, które będą napędzały rozgrywkę i akcje. Los Santos Police Department, Los Sntos Medical Center, Los Santos Fire Department. Dla wszystkich trzech frakcji będą różnorodne zadania. Składały będą się z zgłoszeń przez graczy jak i botów. Jak wiadomo na porządku dziennym nie zawsze gracz potrzebuje pomocy jednej z frakcji, dlatego podczas zgłoszenia przez gracza może i się też pojawić przez bota, który może oczekiwać na pomoc przez godzinę, po tym on zniknie i zgłoszenie zostanie odwołane. Wszystko będzie wykonywane za pomocą pager'a, które otrzyma każda frakcja. Jako tako nie będzie to w formie przedmiotu, ale będzie to szczegółem, gdyż zgłoszenia będą wyświetlane na czacie, aby szybciej odebrać zgłoszenie i być na bieżąco. Zauważyliśmy, że czat jest częściej przeglądany.

MKOoDOs.png

Dorobek i kreowanie postaci jako biznesmen przyniesie Wam na pewno duże pieniądze przez stworzenie właśnie biznesu! Wszystko będzie możliwe za pośrednictwem aplikowania wspomnianego biznesu na forum. Choć nie każdy będzie mógł go posiadać, ale po złożeniu aplikacji i pozytywnej akceptacji będzie można cieszyć się nowo nabytym budynkiem, który będzie również Swoje kosztował, ale dla pierwszych firm z różnych kategorii będzie w pełni za darmo, aby napędzić rozgrywkę. Dla drugich 50% taniej, a dla trzeciej 20%, a dla całej reszty cena w pełni normalna. Biznesy będzie można odsprzedać / przepisać na nowego gracza. Dostępny będzie również panel, który będzie posiadał nadawanie rang, które będą służyły do przepisywania wypłat. Również będzie dostępne konto dla biznesów, które będzie i wyłącznie dostępne do rozdawania wypłat.

AyFaLgW.png

DTcYzs4.png

jE2QERM.png

bIYi2J3.jpg

aAmRI5e.jpg

Sx8uW9i.jpg

6zapSrP.jpg

4ANgXVR.jpg

msRP1R4.jpg

JVpfJ3K.jpg

qmd54ky.jpg

Q4VohOX.png

Discord: https://horizon-rp.pl/discord.php
Forum: https://horizon-rp.pl - w trakcie tworzenia

---

Planowany start : Lipiec - Sierpień

Opublikowano

Prezentacja bardzo fajnie wykonana – najpotrzebniejsze rzeczy w przyjemnej do czytania prostej formule. Delikatny i estetyczny interfejs bez zbędnych dodatków. Przyczepiłbym się tylko może do tego w górnym prawym rogu – moim zdaniem za dużo tam elementów, ale co kto lubi. Nic więcej do oceny nie ma, podałeś same ogólniki, jednak mimo wszystko trzymam kciuki za każdy projekt na polskiej scenie – życzę powodzenia i dużo chęci do dalszego rozwoju. 

Jakiś plan na to jak przyciągnąć graczy? Wydaję mi się, że nie oferujesz niczego nowego. Sam fakt pojawienia się nowego serwera na scenie nie przyciągnie dużej ilości graczy, trzeba jednak dać od siebie trochę więcej.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...