Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mysz do gier FPS do 200 zł

MrWinex66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaką kwotę możesz przeznaczyć myszkę? ok. 220 zł

Jaki masz preferowany chwyt (palm, claw, fingertip)?  Coś pomiędzy clawgripem a fingertipem.
Końcówki palców na LPM i PPM (nie są "wbite jak szpony" jak ma to miejsce w pełnym clawgripie, a lekko "leżą"), serdeczny i mały oparty na prawej "ścianie" myszki, wnętrze dłoni dotyka jedynie przodu myszki, nad grzbietem lekko uniesiona pozostała część palca.

Do czego myszka będzie używana (gry fps, praca biurowa, gry mmorpg, etc.)?  Gry FPS, głównie CS:GO oraz Rainbow Six

Jakiego DPI używasz? Głównie 300-400 

Jaki masz rozmiar dłoni (w centymetrach)? Długość od czubka środkowego palca do dołu dłoni - 18 cm

Czy masz jakieś wymagania specjalne? Mile widziane wyprofilowanie pod praworęcznych, oraz dodatkowe przyciski po lewej stronie myszy 

Opublikowano

https://www.x-kom.pl/p/270677-myszka-przewodowa-lenovo-y-gaming-precision-mouse-czarny-8200dpi.html

Twoja myszka to jest szrot do prac biurowych 800DPI to tyle co nic, weź tą co sam mam

DPI ponad 20x więcej, możesz dostosować wagę, masz 5x 5g odważniki, klawisze po lewej stronie 2+2, 2 obok PPM i jeden pod ręką w miejscu końca dłoni i ostatni na kciuku 

DPI dopasujesz na kilka programów, masz laserowy pomiar, jedyny minus myszki to szybko zużywające się kółko, po czasie zaczyna "skrzypieć" a że dużo przewijam to u mnie w około 1.5 roku zaczęło piszczeć, poza tym wszystko wciąż działa, klawisze wciąż reagują idealnie a laser nie zmniejszył wydajności.

Masz teraz przecenę z 250 na 130 na xkom

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Thermaltake eSports VENTUS X
Laserówka, dobrze wyprofilowana dla praworęcznych, 5700 DPI, z boku dwa programowalne przyciski, dobry system wentylacji - nie pocą się dłonie. Każdy przycisk można zaprogramować w aplikacji producenta, łącznie możesz mieć do 30 konfiguracji makra. 
Mycha posiada też system regulacji wagi, więc można idealnie dopasować pod siebie.

Opublikowano
Dnia 30.03.2019 o 19:04, Anhin napisał:

SS Rival 300

SS Rival 310

Logitech G403

Rival 310 aktualnie na promocji z 270 na 200.

Sprawdzone myszki od firm, które w tym siedzą od lat, na pewno jakakolwiek z nich będzie lepszym wyborem niż mysz Lenovo.

Tylko że Lenovo Y ma dobre myszki, Rival nie mają czegoś co ma Y.

Konkretnie zmiennej wagi, większosć graczy nie lubi myszki o standardowej wadze.

Niewygodnie się taką gra, sam mam myszkę X+20g z 4 odważników (chyba 4) zrobioną, taka mysz jest o wiele lepsza w uzytkowaniu.

Lepiej się celuje, porusza taką myszką.

A DPI 8200 jest wystarczające, bo wątpię, żeby gość chodził na zawody, gdzie wymagane do profesjonalnego grania jest 10k+

Ja z 8200 potrafię w wielu grach celować idealnie, zdobywać 1sze miejsca.

Tym bardziej że L.Y jest większa, więc dłoń nie męczy się na małej powierzchni myszy, oraz posiada więcej klawiszy, bo są 4 klawisze na sam kciuk.

2 na bocznej ścianie, oraz 2 zwykłe PPM i LPM

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano
27 minut temu, Nekrosmanteia napisał:

Tylko że Lenovo Y ma dobre myszki, Rival nie mają czegoś co ma Y.

Konkretnie zmiennej wagi, większosć graczy nie lubi myszki o standardowej wadze.

Niewygodnie się taką gra, sam mam myszkę X+20g z 4 odważników (chyba 4) zrobioną, taka mysz jest o wiele lepsza w uzytkowaniu.

Lepiej się celuje, porusza taką myszką.

A DPI 8200 jest wystarczające, bo wątpię, żeby gość chodził na zawody, gdzie wymagane do profesjonalnego grania jest 10k+

Ja z 8200 potrafię w wielu grach celować idealnie, zdobywać 1sze miejsca.

Tym bardziej że L.Y jest większa, więc dłoń nie męczy się na małej powierzchni myszy, oraz posiada więcej klawiszy, bo są 4 klawisze na sam kciuk.

2 na bocznej ścianie, oraz 2 zwykłe PPM i LPM

Nie jestem fanboyem SS i ich produktów, w sumie to je hejtuję jak mogę, ale nie broń shitu, który masz. Jak polecasz coś to polecaj obiektywnie, a nie subiektywnie.

"Gaming", "Precision" - Brzmi jak slogany a'la Natec, Tracer czy inna firma klepiąca laserowe chińczyki.

Przybliżona waga: 170 g - Skoro ta mysz z wszystkimi odważnikami waży prawie tyle co dwa Rivale 310, to ja mogę ją jako krążek hokejowy traktować. Dodatkowo skoro to przybliżona waga, to samo Lenovo nie wie co im chińczyk klepie w fabryce. Logitech z odważnikiem waży 97,3g, z odważnikiem 10g. Lenovo posiada 4 odważniki po 5g, czyli bez odważników waży w okolicach 150g, chińczyk chyba gruzu dosypuje do środka w prezencie, bo bezprzewodowe mychy Logitecha nie mają takiej wagi (G703, czyli G403 bez kabla waży podajże 107g).

Kolejna sprawa dlaczego ta mysz to na 90% syf - brak informacji o sensorze (choć podejrzewam, że to Avago 9800 - fajny gdzies tak z 8 lat temu). 8200DPI mówi tyle co nic. Dobre markowe myszy mają informacje jakiego sensoru używają, a tutaj nie wiadomo nic. Profesjonaliści używają przedziału 400-1000 DPI. Kolejna sprawa, że autor chce myszki głównie pod fpsy, a laserowe to do fpsów tak średnio w dzisiejszych czasach. No i śmietanka: Rok gwarancji na mysz za 250zł nominalnie. Nie oszukujmy się, ta mysz ogólnie wygląda jakby była zrobiona z tandetnego plastiku.

Co do rozmiaru - Autor podał rozmiar dłoni, podałem mu myszki, które nie będą ani za małe ani za duże.

Nie wiem czy miałeś kiedykolwiek porządną myszkę w ręce (Lenovo nie jest porządną myszką), ale wystarczy takiego Logitecha w rękę wziąć i już czuć, że jest to bardzo dobrze wykonany produkt. Nawet mysz Dream Machines DM1 Pro (kształt SS Sensei, środek na równi z FK1 np., autor się może jej też przyjrzeć jak nie chce wywalać nie wiadomo ile na mysz) jest gdzieś tak z milion razy lepiej wykonana pod każdym względem (od użytych materiałów po sensor czy mikroprzełączniki) a kosztuje 130zł, tania a bardzo chwalona mysz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...