Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który laptop wybrać?

grinchoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

zastanawiam się nad kupnem laptopa do gier. rozpatruje dwie opcje:

1) Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/ GTX1060 / ekran 60Hz

2) Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/ GTX1050Ti / ekran 144Hz

reszta podzespołów taka sama. 

pytanie 1: czy na lapku numer 2 jest sens odświeżenie 144Hz?

z tego co widzę ta grafika udźwignie nowe tytuły raczej poniżej 50fps na średnich. ale taki BF1 na średnich powinien spokojnie powyżej 60FPS śmigać. oczywiście nie osiągnie to 144fpsów ale na pewno na niektórych grach sieciowych ok 100. czy się mylę? czy 80fpsów w grach sieciowych zrobi mi równicę?

pytanie 2: czy gtx1050Ti za 2-3 lata daje będzie dawał rade z nowymi produkcjami? nie potrzebuje ustawień ultra ale min medium.czy nie lepiej pójść w opcje 1 i zapewnić sobie że przez następne 2-3 lata spokojnie będę nowości odpalał.

pytanie 3: wiem że, pewnie się ten temat przewija na forum ale jak myślicie, czy będzie możliwość zmiany karty graficznej w laptopie numer 2 na 1060? tak za 2 lata zrobić upgrade

ps.

jestem casualowym graczem. nie lubię schodzić z ustawieniami grafiki do najniższych, cenie sobie dobra(przyzwoita) grafikę i płynny obraz. planuje grać w BF1, BF5 oraz PUBG.

• Aive zmienił(a) tytuł na Który laptop wybrać?
Opublikowano

Opcja z gtx 1060 będzie lepszym wyborem, nie ma szans aby gtx 1050ti osiągnął 144fps. Lepiej wybierz opcje nr 1 która zapewni ci stała liczne klatek na poziomie 60+ na ustawieniach wysokich.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Zobacz jeszcze ten Samsung Odyssey tu w promocji https://promocje.x-kom.pl/prima-sale?sortowanie=popularity&filtry=76_kategoria[885] z kodem prima-sale jest za 4499 zł wygląda nieziemsko :) no i samsung to porządna firma 

• Intel Core i7-7700HQ
  • 16 GB (SO-DIMM DDR4, 2400MHz)
  • Ekran IGZO
  • NVIDIA GeForce GTX 1060
  • Podświetlana klawiatura

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...