Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Program do pracy

Gumka

Pytanie

Opublikowano

Witam czy mógł by mi ktoś pomóc w programie który będzie przeliczał daną ilość części zmontowanych na metry

chodzi o to że np  dany artykuł składa się z 30 zmontowanych części tworząc jeden metr

czyli art nr: 40.20.05   30 części - 1 metr

inny zaś artykuł 50.20.05 40 części - 1 metr

program miał by mieć w sobie to aby można było wpisać nr artykułu i liczbę części a on miał by to zamieniać na metry

czyli jeżeli po wpisaniu art jak wyżej 40.20.05 -  80 części zamienił by to na 2 metry i 20 części

da się coś takiego zrobić ?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zero odzewu :l , zapewne tutaj pomocy ci nikt nie udzieli, popytaj na elektrodzie (o ile cie nie zjebią od noobow to pomogą)  , sam osobiście nie znam tych technologi , zakładam ze się da zwłaszcza ze autoit posiada cos takiego jak mapy (o ile dobrze sprawdziłem na wiki) i posiada fajne ""funkcje/metody"" do tworzenia okienek , a sam wyznaje zasadę ze się wszystko da o ile ma się wystarczająco środków i czasu .
no i nie napisałeś w czym jest problem < na elektrodzie to nie przejdzie , a tutaj i tak nie ma pewno sensu o tym pisac bo nikt ci praktycznie nie pomoze ,wiekszosc urzytkownikow jest tutaj tylko z uwagi na 3 dzialy , metin / minecraft / lol ... a dzialy techniczne sa tak od niechcenia aby byly

Opublikowano

Dawno nie zaglądałem na forum, więc dopiero dzisiaj odpisuję. Nie wiem czy jeszcze jesteś zainteresowany.

O ile dobrze zrozumiałem twój problem, to wydaje on się dość prosty do oprogramowania w Autoit.

Czy chcesz sam pisać ten program? Jeżeli tak to polecam podręcznik do Autoit'a mojego autorstwa na Wikibooks:

https://pl.wikibooks.org/wiki/AutoIt

W razie problemów chętnie pomogę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...