Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wirtualny komputer

get99

Pytanie

Opublikowano

Tak jak w temacie, szukam strony czy czegoś w tym stylu co pozwoli mi używać komputera w chmurze, oczywiście nie musi to być jakiś mocny komputer, chodzi mi o to aby taki komputer działał 24/7 bez względu na wszystko (oczywiście, zrozumiem jeśli będę musiał zapłacić)

Coś takiego jak virtualbox tylko po prostu działający 24/7 bez względu na to czy mój komputer jest włączony czy nie.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@get99 powiedz nam do czego ci komputer jest taki potrzebny czy musisz mieć "Windows'a lub Linux z GUI" co będzie na pewno droższym rozwiązaniem, bądź może wystarczy jakiś VPS na dystrybucji Linux'a w wersji konsolowej, a na pewno pomożemy ci dobrać odpowiedni serwer w rozsądnej cenie.

Opublikowano

Możesz kupić sobie shadowa tylko musisz podac jakieś dane z UK bo usługa nie jest dostępna w Polsce. I za jakieś 30 funtów (150zł msc) masz dostęp do kompa z 12 GB DDR4 (2400 Mhz), GTX 1080 i procesory sa bodajże losowo wybierane z 2 dostepnych akurat ja mam Intel Xeon E5-2678 v3 @ 2.50Ghz w passmarku ma większy score niż Intel Core i7-8700K ofc trzeba na to patrzeć z innej perspektywy bo xeon to serwerowy procek. A łącze to 1Gpbs download i 100mpbs uploadu.

https://shadow.tech

Opublikowano
18 godzin temu, DarHor napisał:

Kup sobie jakiegoś VPS'a. Nawet za 15 zł miesięcznie byś już coś sensownego znalazł 

Ja to tam nie wiem, ale ten pisze o takim niby "komputerze", w sensie dosłownym. Na vpsie wszystkiego nie zrobisz.

Opublikowano

Zobacz sobie serwer VPS od webh - sam miałem u nich serwer i nie miałem jakiś większych problemów, nie określiłeś czego oczekujesz więc polecam na początek "kvm mini" - kosztuje 20zł miesięcznie i możesz sobie zainstalować system z swojego ISO (więc możesz zainstalować dowolny system). Ewentualnie możesz zarejestrować się w vultr,gcloud,aws - dostaniesz tam trochę pieniędzy na początek aby przetestować - tam masz bez problemu do wyboru instalacje z swojego ISO (w przypadku vultr) lub gotowy serwer z windows.

Określ też do czego potrzebujesz dokładniej, jakieś boty, idle do gier czy coś w kierunku web servera?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...