Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer za 3700 zł

XMixxyX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 3700

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?  od zaraz.

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Aktualnie brak wszystkiego, monitor będzie kupowany full hd.

Do czego ma służyć komputer? Do gier.

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? nie.

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? nie.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? nie.

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Osobne chłodzenie do procesora, nie zależy mi na ciszy, więc komputer nie musi być cichy, chodzi mi głównie o wydajność. Myślałem nad 16gb ramu, no chyba, że ktoś mnie przekona, że nie jest on potrzebny.

Czy części mogą być używane? nie.

Oraz osobne pytanie, gdzie opłaca się teraz najlepiej kupować osobno części na morele czy moze x-kom? I czy dalej obowiązuje darmowe złożenie komputera na morele z kodem za 1zł?

Opublikowano

Nie chce raczej gotowców. Wydaje mi się, że składane będą lepsze. Przede wszystkim dlatego, że mogę sobie zamienić w koszyku np czy chce dysk sdd czy nie, czy chce ten dysk czy inny.

• Aive zmienił(a) tytuł na Komputer za 3700 zł
Opublikowano

Przemyślałem trochę i podsumuje to tak, że chciałbym Intela procesor, kartę od nvidia, ram 16 ddr4. Osobno od budżetu może ktoś dorzucić jakiś monitor do 500zł.

Opublikowano

Zestaw jest kompatybilny lecz nie lepiej wybrać opcję z jednym większym dyskiem SSD, potem dołożyć dodatkowo HDD na dane? Nie będziesz musiał przenosić systemu itp.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Komputer jest dla kumpla, ja osobiście posiadam komputer bez dysku ssd i wiem, że jest spora różnica, ale wiem też, że dla takiego prostego człowieka jak on to będzie obojętne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...