Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Szukam dobrego VPS

Ajgorxdd

Pytanie

Opublikowano

Siema, jestem zielony w tej sprawie więc pytam was ;)

Jakiego vps polecacie?

W rozsądnej cenie, i możliwością instalacji FreeBsd.

Z góry dzięki, i Pozdrawiam :P

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pogięło Was chyba wszystkich za przeproszeniem. Co Wy mu syfy wciskacie. -.-

Jeśli chcesz np. pod strony to polecam z doświadczenia:
-> nazwa.pl (bo tanio, 5zł) ale tylko w promocji - Brak FreeBSD!

-> ovh- brak FreeBSD

-> kimsufi - dedyk, ale opłata instalacyjna pierwszy raz 40zł
-> Jeśli nie zależy Ci na ochronie antyddos to arubacloud.pl - FreeBSD(VMware) - od 12zł
-> jeśli jednak chcesz ochronę, to lvlup.pro - mozliwość FreeBSD(KVM, ode mnie masz pomoc w konfiguracji sieciowej) -drożej niż aruba i słabsze łącze

-> webh freebsd 11

-> Exone nie polecam, limity + brak stabilności i słabe procki i drogo. W tej cenie to aruba lepiej daje. 

-> mydevil jak chcesz aby drogo wydawać + mieć brak stabilności to tak. Każdy kto ich poleca = chce mieć zniżki na VPS'y co jest chore totalnie polecając najdroższy i najniebezpieczniejszy hosting w całej Polsce zaraz po exone. Mają takie luki w bezpieczeństwie że aż strach trzymać cokolwiek, ale tak zaraz pójdą hejty bo wiadome inni się nie znają i polecają a administracja zdziera w uj.

Zagraniczne jeszcze są, ale w opłacie instalacyjnej 40zł, lecz potem po 5 euro za 6gb ram, freebsd 11, ale nie podaję jeszcze bo nie sprawdzone przeze mnie. Czekam na serwer testowy. 

To tyle. Każde przeze mnie przetestowane.

I ludzie, czytajcie, autor chciał z możliwością instalacji FreeBSD!! A Wy tu polecacie bez instalacji a w wypadku mydevil to ja już mam 2 VPSy w cenie 3 miesięcznej opłaty na mydevil więc.. ludzie. Powinny się tu posypać ostrzeżenia za brak czytania ze zrozumieniem bo to aż porażka a potem multum tematów z problemami i że atakują i nie mają jak się bronić itd., =.= 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

@Ajgorxdd polecam OVH.pl stabilne serwery VPS, dobre, ale to bardzo dobre zabezpieczenia anty DDOS, przychodzi ci informacja na mail o ataku, ja własnie musiałem przejść z innego hostingu bo co chwila wywalali mi VPS'a. Od kiedy tylko jestem na OVH przyszło mi takich 12maili a serwer jak stoi tak stał. Gorąco polecam.

Opublikowano

Podepniemy się pod temat, jako że nas tu wspomniano ;-)

Aktualnie zmieniliśmy nieco ofertę VPSów KVM Mini i i za 20zł miesięcznie można uzyskać serwer z 1vCPU, 4GB RAM, 40GB SSD i 4TB transferu.

W pierwszym kwartale można skorzystać z kodu MINI, który obniży cenę do 10zł/mc

Serwer ten można rozbudować za 100zł o dodatkowy 1vCPU i o kolejne 100zł o 4GB RAM.

Zamówienia można dokonać tutaj.

Dnia 20.03.2019 o 22:22, kamil2321 napisał:

> webh freebsd 11

Zainstalować można dowolny system z pliku iso, może być to dowolna wersja freebsd 32 lub 64bit.

Opublikowano

@Ajgorxdd Sama @inick nie wystarczy, trzeba jeszcze zatwierdzić tego kogoś. A co do pytania, co to jest exone ? nie znam czegoś takiego. Jeżeli płacisz przelew to nie podajesz swojego nr. bankowego tylko do kogo pieniądze mają trafić.

Opublikowano

Może najlepiej zacznijcie od VPSa w Firehost - można go testować za darmo.
Całość powinna działać pierwsza klasa. Akurat nasze doświadczenia z nimi są mega pozytywne.
A wasze?

Opublikowano

Hej.

Polecam Ci mydevil.net. Nie ma tam VPS ale masz dostęp do SSH. System to FreeBSD.

Mozesz zainstalować cokolwiek chcesz, w panel możesz zarezerwować port do swojej aplikacji. Maja bardzo wydajne serwery, jeśli nie jesteś problematyczny to masz dostęp chwilowo do całej maszyny, jeśli wykorzystujesz za dużo - ograniczają Ci do jednego rdzenia co i tak jest bardzo dużo.

mam tam wiele stronek, naprawdę polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...