-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz

Pytanie
xScuti
xScuti
Witam, od dłuższego czasu mam problem dotyczący internetu, a dokładniej można powiedzieć że skacze mi ping. Grając w gry gdzie jest pokazany ping(np. League of Legends, Urban Terror) z pingu 30 czasami skacze mi do 100 a nawet ponad 200, przy czym jest lag. Oglądając jakieś streamy jest podobnie, oglądam przez jakieś 10 minut streama i nagle lag, do tego się nie chce odświeżyć(przynajmniej u mnie) i muszę refreshować. Są to lagi krótie, 2-3 sekundy. Szukałem porad na internecie i zmienianie kanałów na 192.168.0.1 nie działa, WIFI optimizer też nie działa jak i wyłączenie usługi "wzcsvc" też nie działa bo piszę że nawet jej nie mam. Mam internet od UPC 300Mb/s Downloadu i 20Mb/s Uploadu. Może być też to problem miejsca, ponieważ w salonie nie ma lagów jak i w innych miejscach oprócz mojego pokoju. Ale za to WIFI w telefonie działa normalnie i nie zacina. Więc też próbowałem podłączać telefon przez usb do laptopa i udostępniałem WIFI przez USB, to działało świetnie, bo miałem więcej Mb/s niż na zwykłym WIFI ale też były skoki pingu. Próbowałem też na komputerze z udostępnianiem WIFI przez usb, ponieważ nie ma tam bezprzewodowego internetu, lecz też były skoki. Wpisując ping -t google.pl na cmd czasami właśnie z 20/40 skacze do 100/200 a nie kiedy nawet do 800. Czasami też piszę że upłynał limit czasu żądania. Napisałem tak dużo żeby nie było zbędnych pytań, jeśli chcecie więcej informacji to piszcie co i jak je uzyskać. Bardzo prosiłbym o rozwiązanie, dziękuje. (Rozmowa z osobami z UPC nie gra roli)
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.