Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor do 1000 zł

dyekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się nad kupnem Monitora max do 1000zł. Ogólnie to bardziej do grania ale coś z fajnym obrazem też spoko by było bo często też oglądam filmy.

Więc tak napewno chciałbym przynajmniej te 144Hz. Najlepiej te 24 / 24.5 cal ale teraz używam 21 i nie narzekam.

Teraz zastanawiałem się nad tymi monitorami:

AOC C24G1

Lecz chyba przeszkadza mi tutaj troche zakrzywiony ekran, nie wiem czy to dobre do grania.

albo

Acer KG251QDBMIIPX 

Niby te 240Hz lecz sam nie wiem czy moj komp zawsze zdoła te fpsy utrzymać 

Nwm albo iiyama GB2560HSU-B1 ? Albo polecacie jakieś inne? Czekam na propozycje

PC:
AMD Ryzen 2400G 3.59Ghz
GForce GTX 1060 6GB
16GB Ram 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zakrzywiony ekran jest bez sensu w 24 calowych monitorach  - debile z marketingu tylko takie coś potrafią wymyślić. Na tym sprzęcie to Ty nawet 144 fpsów w grach nie ujrzysz.

Acer Predator XB240HBBMJDPR - 144Hz, TN aktualnie za 899 zł, bierz jeśli dużo grasz w gry competitive (CS:GO np.), albo jak serio potrzebujesz, bo okazja bardzo dobra.

Acer Nitro VG240YBMIIX - 75Hz, IPS w filmach i grach imo lepszy jak nie grasz jakoś competitive, brak DP, DVI i możliwości ustawienia wysokości, kabla HDMI też się doszukasz.

LG 24MP59G - 75Hz, IPS, posiada DP i nawet kabel HDMI ma w zestawie. Także nie ma możliwości regulacji wysokości.

ViewSonic XG2402 - Troszeczkę ponad budżet, 144Hz, TN, jeden z najszybszych monitorków jeśli chodzi o realny input-lag. Cud, miód i orzeszki - z tym, że 144Hz obsługuje tylko w Full HD - tak przynajmniej twierdzi ich instrukcja obsługi. Jak grasz tylko w FullHD i z jakiegoś powodu nie chcesz Predatora albo IPS, to ten jest killerem jeśli chodzi o input-lag.

Opublikowano

Spoko że apex choidz mi na 130+ fps na wysokiej grafice bez pierdół i efektów dodatkowych.

Nwm zastanawiam sie miedzy tym Preadatorem a Viewsoniciem. Na którym obraz jest lepszy? (oglądanie filmów itp.)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Aive zmienił(a) tytuł na Monitor do 1000 zł
Opublikowano

Spoko - ogarnij takie fpsy w wszystkich grach, a no jednak Ci nie pyknie. Dodatkowo napisałem o grze competitive. Oba to TNki - ViewSonic ma mniejszy inputlag (dyma praktycznie wszystko na rynku jeśli chodzi o ten aspekt, wyprzedza go chyba BenQ XL2546 o ile się nie mylę), ale obsługuje 144Hz tylko w 1920x1080. Na obu kolory są takie sobie, z tym, że na Predatorze lepsze (niewiele), a ViewSonic daje w OSD masę ustawień. Wybierz co ci się bardziej podoba. Oba monitorki są w porządku, choć skłaniałbym się ku Predatorze.

Opublikowano

To są TNki - oba monitory nie mają rewelacyjnych kolorów. XG2402 ma dosyć dobrze rozbudowane menu OSD, gdzie możesz osiągnąć jakiś tam efekt, ale to nadal nie jest poziom IPS.

Opublikowano

Zobacz sobie Samsunga LC24FG73FQUXEN - ma 144Hz i matrycę VA, gwarantująca dobre kolory, znacznie lepsze odwzorowanie niż w TN, do tego nieporównywalnie szersze kąty widzenia., najlepsza opcja do 1000 zł dla kogoś, kto oczekuje szybkiego odświeżania bez wyraźnego ubytku na jakości obrazu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...