Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Acer Nitro VG220QBMIIX, warty uwagi?

TheEvevrybady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym dowiedzieć się o opnij o Acer Nitro VG220QBMIIX , warty kupna? Czy znajdę lepszy jakościowo inny monitor?

Budżet który chciałbym wydać to ok 500-550zł. Chciałbym też dodać iż będzie w większej mierze przeznaczony do CS'a.

Opublikowano

Bardzo dobry monitor :) poleciłem koledzy i jest zadowolony ale ten większy Acer Nitro VG240YBMIIX https://www.al.to/p/440008-monitor-led-24-269-acer-nitro-vg240ybmiix-czarny.html z kodem dzien-kobiet-30 jest za 539 zł

+ Ekran IPS
+ 75hz
+ fajny ekran ale troche ciemny trzeba ustawić mocniejsze rozjaśnienie :)

+ AMD FreeSync

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Opublikowano

Mam w domu jego większą wersję 24 calową - monitor jest spoko, ale nie posiada DisplayPortu oraz DVI, producent nie dołącza kabla HDMI oraz monitor nie posiada możliwości ustawienia wysokości - akurat dla mnie to nie był problem, bo monitor jest na ramieniu. Nie wiem jak sprawdza się w csie, bo ja korzystam z monitora 144Hz na co dzień, więc dla mnie wszystko co ma mniej Hz jest po prostu gorsze. Na plus na pewno dosyć bogate menu OSD - choć Acer ma swoje technologie tak ponazywane, że na początku trochę mindfucka miałem. W tej cenie monitorek jest naprawdę w porządku szczególnie, że to IPS, bo TN to jest fajna ale jak ma te 144Hz. Monitor posiada niby Freesync, ale na kartach Nvidii go nie odpalisz ze względu na brak złącza DP, które jest wymagane do G-Sync Compatible.

Opublikowano

Gdzie to widzisz ?  Nie idzie i nie jest możliwe dla Full HD 75 Hz masz TYLKO w 1152x864 albo niższej rozdzielczości.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...