Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z niską wartością fps

kaczanowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie . przychodzę z prośba i licząc na pomoc bo już ręce opadają . 

Mam nowego laptopa kolega ma starszego i w cs go ma więcej fps niż ja.

dodam ze jego komp ma 4gb moze a moj 8gb . zaraz dodam screeny . 

Nie wiem czemu tak jest poprostu juz brak sil .. na komendzie cl_showfps 1 mi pokazuje 20-40 porażka.. chociaż chodzi jakby wiecej fps bylo ale i tak obraz nie chodzi plynnie . a u niego pokazuje 60-70 ... jakies rozwiązania ?  dla mnie ten windows 10 zjebany jest moze cos przez to .. 

Tu screen z własciwosci komputera :

parametry

a tu screen z cs go ustawienia . 

Ustawienia

Ustawienia cd.

i screen z cs go podczas gry . spojrzcie na fps . 

FPS

dodam ze podczas flesha spadaja to 20, strzelania tez troche tnie bardziej obraz, podczas ładowania procesu dochodzenia do gry dlugo cos sie laduje ten pasek na dole .

pomocy !!! 

• N3ST0 zmienił(a) tytuł na Problem ze spadającymi FPSami
Opublikowano
4 minuty temu, xxerorxx napisał:

Ustaw na niskie, + zobacz czy masz ustawione wysoka wydajność w Zasilaniu Baterii,

Panel sterowania\Sprzęt i dźwięk\Opcje zasilania

No ale co za słaby komputer na takie jakie sa ustawienia? Mi sie wydaje ze nie.  I powinny byc FPS powyżej 70. Ale spróbuje twój sposób 

a.png

mam takie cos tylko w opcjach zasilania .. 

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem ze spadającymi fpsami
Opublikowano

Czy ten twój laptop w ogóle posiada jakąś grafikę czy to iGPU? Bo jeśli to iGPU to nic z tym nie zrobisz... Dodatkowo, jeśli kolega ma komputer, a Ty laptopa to jest duża szansa, że ten jego komputer jest wydajniejszy od twojego laptopa pod każdym względem, ale nie znając specyfikacji twojego kolegi ciężko to oszacować - sam ram akurat w csie mało ma do rzeczy. A Twój laptop posiada 2 rdzeniowy procesor z 4 wątkami - nie oczekuj od niego wydajności jakiejkolwiek desktopowej i5.

Opublikowano
3 godziny temu, Anhin napisał:

Czy ten twój laptop w ogóle posiada jakąś grafikę czy to iGPU? Bo jeśli to iGPU to nic z tym nie zrobisz... Dodatkowo, jeśli kolega ma komputer, a Ty laptopa to jest duża szansa, że ten jego komputer jest wydajniejszy od twojego laptopa pod każdym względem, ale nie znając specyfikacji twojego kolegi ciężko to oszacować - sam ram akurat w csie mało ma do rzeczy. A Twój laptop posiada 2 rdzeniowy procesor z 4 wątkami - nie oczekuj od niego wydajności jakiejkolwiek desktopowej i5.

A mozesz dokładniej o tym co napisales iGPU? Bo nie czaje o co chodzi :)  

Zrobiłem jak kolega wyżej napisal ze opcje, zasilania i wysoka wydajność plus wyłączyłem tam kilka opcji w 3D co się chodzi cos o filtrach a...   Cos tam i płynniej chodzi fajnie :)  

Narszie juz temat jak cos do zamknięcia 

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z niską wartością fps

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...