Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Essentials Zmiana wiadomości /tpa /msg

raxez2137

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale co dokładnie chcesz zmienić? Bo napisałeś tak, że nie da się zrozumieć o co chodzi. Jeśli chcesz zmieniać wiadomości, które wyskakują w essentials to masz to w pliku Essentials.jar, otwierasz go programem WinRar i edytujesz messages.properties

Opublikowano

1. Zmień w essentials (configu) tą wartość:

locale: pl

2. Pobierz messages_pl.properties z:  https://github.com/ImmortalCraft/Essentials/blob/master/src/messages_pl.properties

3. Wrzuc messages_pl.properties do folderu essentials

4. Wpisz /essentials reload.

Tam zmieniasz wszystkie wiadomości essentials. Poszukaj sobie np tpa i pozmieniaj.

PS: Po ustawieniu locale: pl odrazu masz polskie wiadomosci. Messages_pl.properties sluzy tylko do ustawiania wlasnych. Jak chcesz podstawowe polskie tylko zmien „locale:” na „pl”:

Można też tak, jak wspomniał @gosc123123, ale tak jak ja powiedziałem jest zdecydowanie łatwiej.

Opublikowano
16 minut temu, dada513 napisał:

1. Zmień w essentials (configu) tą wartość:

2. Pobierz messages_pl.properties z:  https://github.com/ImmortalCraft/Essentials/blob/master/src/messages_pl.properties

3. Wrzuc messages_pl.properties do folderu essentials

4. Wpisz /essentials reload.

Tam zmieniasz wszystkie wiadomości essentials. Poszukaj sobie np tpa i pozmieniaj.

PS: Po ustawieniu locale: pl odrazu masz polskie wiadomosci. Messages_pl.properties sluzy tylko do ustawiania wlasnych. Jak chcesz podstawowe polskie tylko zmien „locale:” na „pl”:

Można też tak, jak wspomniał @gosc123123, ale tak jak ja powiedziałem jest zdecydowanie łatwiej.

Jak kolega spomniał tak trzeba zrobić

Opublikowano
23 godziny temu, sk8erace1 napisał:

Tak jak koledzy wyżej wspomnieli. Jednak jeżeli chcesz inny design wysyłanych wiadomości to polecam to zrobić w skrypcie lub pobrać jakiś plugin na "toolsy".

Tak naprawdę jeśli zna się te kody (kolorów) \u00a to lepiej tak jak wspomniałem powyżej - wgrać messages_pl.properties, wrzućic do folderu essentials i tam zmieniac. Jesli się tego nie zna - tak jak wspomniałeś można pobrać jakies „toolsy” lub poprostu w necie konwerter tych kodow np: \u00a7c - &c

A tak naprawdę te kody są łatwe:

Na start wpisz poprostu:

\u00a7

A teraz dopisz po „7” np „a”. To będzie oznaczać &a.

PS: Dzięki za serce @sk8erace1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...